Elindult a röplabda diákolimpiai döntő Békéscsabán

2024. június 1. 10:24 | Kovács Dávid

Pénteken elkezdődött a IV. korcsoportos Röplabda Diákolimpia országos döntője Békéscsabán. A fiúknál és a lányoknál is nyolc-nyolc csapat küzd meg az értékes helyezésekért.

Délelőtt már a mérkőzéseké volt a főszerep, a Békéscsabai Röplabda Akadémián és a városi sportcsarnokban is útjára indult a labda. Békés vármegyét a lányoknál a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola csapata képviseli, amely előbb szoros mérkőzésen, öt szettben kikapott a dabronci Gógánfai Fekete István Általános Iskolától, majd magabiztosan 3–0-ra nyert a kalocsai Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium ellen.

 

Varga Tamás alpolgármester is köszöntöttte a diákokat (Fotó: Diákolimpia)

 

Az ünnepélyes megnyitót péntek este tartották a röplabda akadémia Dobozi úti létesítményében, ahol Erdős Dániel, a Magyar Diáksport Szövetség ügyvezető igazgatója és Varga Tamás alpolgármester köszöntötte a fiatal sportolókat és kívánt sok sikert a következő két napra.

 

A hagyományoknak megfelelően a megnyitón minden csapat felsorakozott a saját vármegye táblája mögött (Fotó: Diákolimpia)

 

A csoportmérkőzések szombaton délelőtt zárulnak le, majd jönnek a keresztjátékok, a helyosztókat és az eredményhirdetést vasárnap rendezik.

 

További programok »

Sport

Wild Komlós: baráti vadnyugati versengés – galériával

A négynapos XX. Wild Komlós vadnyugati lövészverseny második napján jártunk pénteken Tótkomlóson, ahol az amerikai vadnyugat szagát, avagy a lőpor füstjét is megérezhettük. A verseny résztvevői hatalmas rajongói a westernfilmeknek, valamint a szerelt lőszeres, valamint az elől töltős, feketelőporos fegyvereknek, és jól is bánnak velük.
16:23
FEL