Röplabda diákolimpiai döntő Csabán: második helyezést értek el a petőfis lányok

2024. június 2. 19:15 | Fajó Attila

Békéscsabán rendezték meg a IV. korcsoportos Országos Röplabda Diákolimpia országos döntőjét, ezen a hétvégén. A Békés vármegyét képviselő képviselő Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola csapata a fináléig jutott, ott azonban kikapott székesfehérvári ellenfelétől, így a 2. helyen végzett.

Tisztes helytállással ugyan, de három szettben kikapott a döntőben a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola lány röplabda csapata a székesfehérvári Felsővárosi Általános Iskola csapatától. 

Ilonka-Kalla Sára csapattag hírportálunknak adott nyilatkozatában elmondta: számukra óriási élmény volt az országos versenyen szerepelni, ahova a rendezés jogán került ugyan be a békéscsabai együttes, de szép teljesítménnyel küzdötték el magukat a háromnapos verseny döntő mérkőzéséig.  

– Elfáradtunk nagyon, elég foghíjas csapattal indultunk neki a versenynek, de a döntőig eljutni is szép eredmény volt, meccsről meccsre javuló játékkal. Azt hiszem nincs miért szégyenkeznünk - summázta a háromnapos sportesemény tanulságát csabai részről Nagy Attila edző.

Sáfrán Ferenc, az országos diákolimpiai döntő versenybizottságának elnöke kiemelte: a mozgás, a sport szeretete jó hatással van a fiatalok jellemfejlődésére, a csapatban dolgozás, céltudatosság úgy a sportkarrierükben, mint a mindennapi életükben időtálló értékeket teremt.

A lányok versenye mellett a nyolc legjobb korosztályos fiú csapat is Békéscsabán küzdött meg az értékes helyezésekért. A végső sikert a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola szerezte meg a döntőben 3:0-ra legyőzve a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Kinizsi Lakótelepi Tagiskoláját.

Galéria

További programok »

FEL