A megye legjobb diáksportolóit díjazták

2019. február 14. 17:22 | Szendi Rita

A megye diákolimpiai bajnokainak eredményeit ismerték el szerdán, a Csabagyöngye Kulturális Központban. A díjátadón részt vett a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Balogh Gábor is, aki elmondta, hogy Békés megye dobogós helyen áll az országos listán.

 

 

Megtelt a kulturális központ Panoráma terme szerda délután. A díjátadó ünnepségen a megye kiválóságait ismerték el, különböző sportágakban. A közművelődési, ifjúsági, oktatási és sport bizottság elnöke is részt vett a minden évben hagyományosan megrendezett ünnepségen. Bíró Csaba elmondta, hogy az utóbbi években átalakult a megyei és az országos diáksport működésének felépítése, és ennek köszönhetően még inkább segíteni tudják a fiatalokat.

– Szükség volt a Békés Megyei Diáksport Egyesület megújítására, úgy, ahogy az országos szervezet esetében is. Egy olyan irányvonalat próbáltunk meg képviselni  – megyei szinten és Békéscsabán is –  melyben több forrást sikerült hozzárendelni a területhez. Az elmúlt négy évben kétmillió forinttal emelkedett a támogatási rendszer, ezt a forrást diáksportra biztosítuk – fejtette ki a Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sport Bizottság elnöke, aki hozzátette: ennek köszönhetően megnőtt az országos döntők, versenyek száma a megyében és a megyeszékhelyen egyaránt.

A Magyar Diáksport Szövetség elnöke is köszöntötte a diákokat és kísérő tanáraikat, aki beszédében kiemelte, hogy a diáksportélet Békés megyében az egyik legjobb.

– Ha a megyéket nézzük, akkor Békés megye a harmadik helyen áll, hiszen a legtöbb diákolimpikont adja az országos versenyeken – összesen mintegy tizenhatezerötszáz diákról van szó, ez nagyon sok fiatalt jelent – fogalmazott Balogh Gábor. Az elnök azt is elmondta, hogy a viharsarki megye mindig a legeredményesebbek között szerepel, ezzel párhuzamosan Békés megye számos színvonalas versenynek adott már otthont.

További programok »

FEL