Virtuális kerékpárverseny és röplabda: folytatódott a Sporthétfő

2019. június 25. 19:10 | Gyemendi Réka

Folytatódott a Sporthétfő programsorozat Békéscsabán a Szent István téren. A rendezvény célja, hogy bemutatkozási lehetőséget nyújtson a békéscsabai sportegyesületeknek, valamint az, hogy a fiatalok megismerjék a városban működő klubokat és minél több sportágat kipróbáljanak. 

 

 

Békéscsaba önkormányzata már ötödik alkalommal rendezi meg a Sporthétfőket, amelyeken tíz héten át összesen negyven egyesület mutatkozik be.

 

Fotó: Kuti István

 

A FitDance Center egy hip-hop tánc és fitnesz bemutatóval készült a rendezvényre, amelyen ez alkalommal tíz helyi klub vett részt. A BRSE például azokkal a fiatalokkal érkezett az eseményre, akik jelentkeztek a klub nyári táborába.

– A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület közel 400 gyerekkel foglalkozik idén, az általános iskola első osztályától egészen az U19-es korosztályig. Jelenleg zajlik a nyári táborunk, annak egy kiegészítő rendezvénye a Sporthétfő. A BRSE Camp-be ezen a héten közel 70 gyerek jelentkezett, és ez a 70 kislány érkezett a Főtérre egy egész napos foglalkozás után – fogalmazott Nagy Attila, a BRSE utánpótlás vezetőedzője.

 

Fotó: Kuti István

 

Bökfi János, a Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő Sportegyesület elnöke elmondta: a klub nagy hagyományokra tekint vissza, hiszen már harminc éve működik. Az egyesületnél fiúk és lányok jelentkezését is várják.

 

Fotó: Kuti István

Az érdeklődők minitenisz-bemutatót és versenymotor kiállítást is megtekinthettek. A Fenntartható Térségért Alapítvány pedig egy virtuális kerékpárversenyt hozott el a főtérre.

A programsorozat július 1-én folytatódik, akkor a kilátogatók újabb hat sportággal ismerkedhetnek meg.

További programok »

FEL