Sporthétfő, és jól indul a hét

2021. szeptember 7. 13:26 | Behir.hu

Ismét a sport ünnepét rendezték meg Békéscsabán, a Szent István téren szeptember 6-án. A főtér különféle sportágak képviselőivel és látogatókkal, leginkább csillogó szemű, mosolygós gyermekekkel és jókedvű szüleikkel telt meg.

Ezúttal a karate, a tae-kwon-do és a kick-boksz, a súlyemelés, a női kézilabda, a motoros akrobatika, a darts és a lábtenisz, a túrázás, a tollaslabda, a tenisz, a lovassport, a fallabda, a kajak-kenu és az artistaképző jelent meg a kínálatban. Kétségtelen, hogy minden sportág érdekes, izgalmas és persze szép a maga nemében, bár nemigen lehet összehasonlítani a motoros akrobatikát és a tollaslabdát, a fallabdát és a kézilabdát vagy éppen a lovassportot a kajak-kenuval, hiszen ez olyan, mintha az almát és a körtét mérnénk össze.

A Sporthétfők sorozatának nem is az a célja, hogy egyfajta rangsort állítson és meghatározza, hogy márpedig az alma finomabb, mint a körte, hanem sokkal inkább azt szeretnék, hogy az érdeklődők minél többféle sportággal ismerkedhessenek meg, és tegyék mindezt úgy, hogy a leginkább avatott, leginkább illetékes személyek mutatják meg, hogyan is lehet az adott műfajt megfelelő módon űzni. Barátkozni lehet az adott sportággal, kérdezni arról, hogy kiknek ajánlott, mikortól lehet elkezdeni, konkrétan milyen eszközök kellenek hozzá és így tovább.

 

Mitykó László

 

Mitykó László, a Körös Tollaslabda Sportegyesület elnöke az aktualitásokkal összefüggésben elmondta, elindult az iskolaszezon, ezzel együtt az edzések is. A tréningeket heti négy alkalommal a Lencsési Általános Iskolában tartják, valamint szombaton és vasárnap is vannak sportolási lehetőségek.

– A tollaslabdát hatéves kortól már el lehet kezdeni és egészen 60-70 éves korig lehet aktívan űzni – ismertette az elnök, kiemelve: igencsak mozgalmas sportról van szó. Az egyesület 2018-ban alakult, s azóta a csabai klub immár válogatott versenyzőket is adott a sportágnak.

 

Podani Milán

 

Podani Milán, a Milu’s Motor Acrobatics versenyzője kétségtelenül az egyik leglátványosabb belépőt produkálta, már csak a hangerő okán sem lehetett nem odafigyelni rá és produkciójára. Mint mondta, négyéves kora óta motorozik, az övéhez hasonló bemutatók vették rá arra, hogy kipróbálja ezt a sportágat. Legutóbb az Európa-bajnoki kupasorozatban a harmadik helyen végzett. Fokozatosan fejlődött, haladt előre, egyre többet tudott mutatni az akrobatikus elemekből. A következő megmérettetés számára a szeptember 18-án tartandó utolsó magyar bajnoki forduló lesz.

 

Papp Bálint

 

Papp Bálint, az Előre NKSE felnőtt csapatának trénere úgy fogalmazott: a kézilabda szép hagyományokkal rendelkezik a városban, tradicionális sportágnak tekinthető, ehhez pedig igencsak széles utánpótlás bázisra van szükség. Elengedhetetlen, hogy a klub és a sportág megjelenjen ezen a rendezvényen, ahol a gyerekek láthatják a felnőtt játékosokat és játszhatnak velük, valamint egymással is. Fontos, hogy minden színtéren megjelenjen a klub és a városban élő családok, gyerekek láthassák, hogy milyen komoly szintű munka folyik, de ne csupán a lelátóról vehessék szemügyre a kiemelkedő személyiségeket, a lehetséges példaképeket.

További programok »

FEL