A küzdősport táborokból sem lesz hiány Békéscsabán

2021. június 12. 07:37 | Papp Ádám Sándor

A napközis táborok mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a sporttáborok a nyári szünetben Békéscsabán. Azok, akik nem kedvelik a labdajátékokat, több, kontaktsport tematikájú tábor közül választhatnak idén is.

Immár közel egy évtizedes hagyomány, hogy a versenyszezont követően, nyáron tábort szervez a Békéscsabai Lakótelepi SE. A kick-box tematikájú programot idén két turnusban rendezik meg. Július 12-től a sportegyesület kezdő sportolói számára, míg július 19-től a versenyzőknek hirdetik meg az eseményt. A nyári tábor helyszíne idén is a Mester Klub lesz.

– Tényleg fontos az, hogy a gyerekek együtt legyenek és közösen dolgozzanak nyáron. Csapatépítés szempontjából elengedhetetlen dolog, illetve rengeteget tudunk készülni. Egy ilyen intenzív táborban napi három edzéssel egy hetes turnus annyit jelent, mintha 1-2 hónapot edzenének a gyerekek – emelte ki Debreczeni Dezső vezetőedző.

A Békés Megyei Kano Judo SE augusztus első hetében Doboz-Szanazugban és a hónap utolsó hetében Gyulán szervez cselgáncs tábort. Gyáni János elnök elmondta: évek óta nagy létszámmal rendezik meg nyári programjaikat.

– Általában egy edzőtábort szoktunk rendezni augusztusban, amely nemzetközi. A románokkal és szlovákokkal közösen szervezzük meg, neves versenyzőkkel, nagy létszámban. Idén két tábort szeretnénk megrendezni, Gyulára is tervezünk egyet. Nagyon várjuk már a felkészülési időszakot – mondta.

A Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke arról tájékoztatott, hogy idén Békéscsabán nem rendeznek karate tábort, hiszen Balatonfenyvesre kaptak meghívást ezen a nyáron. Gregor László hozzátette: a csabai és gyulai versenyzők számára július 17-től Gyulán, a Shotokan klub szervez programot Sáfán László nagymester közreműködésével.

További programok »

FEL