A koronavírus felülírt több, a Csabai Mérlegben megjelent cikket, programot is

2020. március 13. 10:38 | Mikóczy Erika

Mint azt a békéscsabaiak tudják, a Csabai Mérleg ingyenes városi lap kéthetente csütörtökönként jut el az itt élőkhöz. A lapot viszont már legkésőbb az adott hét hétfő délutánig nyomdába kell adnunk. A kormány a koronavírus miatt szerdán hirdetett veszélyhelyzetet, így több olyan program elmarad, amely a március 12-én megjelent újságban még benne van.

Mivel erről már korábban döntöttek, a Csabai Mérleg legfrissebb számában a címlapon közöltük, hogy elmarad a március 15-ei városi ünnepség.

A Csabagyöngye Kulturális Központ az újság 8. oldalán közölte a Tavaszi Fesztivál programját, mint azóta már tudjuk, ez is elmarad. 

A 9. oldalon írtunk a Bábos Drámaíró Versenyről, amelyet szintén törölni kellett. 

A Békés Megyei Könyvtár, a Csabagyöngye Kulturális Központ, a Meseház és a Lencsési Közösségi Ház előre tervezett programjait a lap 10-11. oldalán találják meg, kérjük tájókzódjanak az adott intézményben, mielőtt elindulnának, hogy mely programokat tartják meg, és melyeket nem.

A 11. oldalon írtunk arról, hogy az Egyesült Államokba készül vendégszereplésre a Békéscsabai Jókai Színház - a kiutazás most nem lehetséges.

A 13. oldalon találnak egy hirdetést arról, hogy Békéscsabán vendégszerepel március 27-étől az Eötvös Cirkusz, az adott körülményekre való tekintettel ők sem jönnek.

A 16. oldalon pedig arról találnak cikkeket, hogy milyen darabokkal készül a Békéscsabai Jókai Színház. A kormányrendeletnek megfelelően a nagyszínpadi előadásokat a színház sem tartja meg, a Sík Ferenc Kamaraszínházban viszont lesznek előadások. 

Megértésüket köszönjük!

 

FEL