Elmarad a békéscsabai Tavaszi Fesztivál

2020. március 11. 16:40 | behir.hu

A kormány szerdán a koronavírus miatt meghozott intézkedései nyomán a Csabagyöngye Kulturális Központ április 15-ig meghirdetett rendezvényei elmaradnak.

A Tavaszi Fesztivál a megszokott struktúrát követve a komolyzenei és a könnyűzenei előadásokra fektette a hangsúlyt, de számtalan képzőművészeti programon is részt vehettek volna az érdeklődők.

A kormány szerdán a koronavírus miatt meghozott intézkedései nyomán a Csabagyöngye Kulturális Központ április 15-ig meghirdetett rendezvényei elmaradnak. Szente Béla igazgató elmondta nem egy sztenderd nyitórendezvénnyel indult volna a fesztivál, ezért a szervezők nagy izgalommal várták a koncertet, hiszen nem volt még ilyen volumenű előadás a Csabagyöngye színpadán.

A fesztivál nyitóprogramja március 13-án a Magna Cum Laude és a Körösparti Vasutas Fúvószenekar közös koncertje lett volna. Azonban az intézmény megértéssel fogadta a kormány intézkedését, és azonnali hatállyal megtette a szükséges lépéseket. A szervezők a megvásárolt jegyek visszaváltásával kapcsolatban hamarosan részletes tájékoztatást ad.

A Csabagyöngye Kulturális Központ idén 18. alkalommal szervezte volna meg a Tavaszi Fesztivált Békéscsabán.

További programok »

Itthon

Palkovics: 75 ezren kapnak nyelvvizsgamentességet és vehetik át diplomájukat

Az innovációs és technológiai miniszter úgy fogalmazott: a gazdaságvédelmi akcióterv egyik nagyon fontos eleme az, hogy ha van munka, akkor minden van. A dolgozók fizetést kapnak, a polgárok fogyasztani tudnak, a cégek bevételhez jutnak és invesztálhatnak. A költségvetés így szintén bevételhez jut, amelyből a koronavírus elleni védekezést is finanszírozzák – hangsúlyozta.
15:55
FEL