A Komlósi Bikák győztek a kolbászgyúró versenyen

2022. október 22. 18:58 | Vári Bianka

Kihirdették a 2022-es év kolbászkirályát szombat este! A 25. Csabai Kolbászfesztivál Nemzetközi Kolbászgyúró Versenyen a tótkomlósi csapat, a Komlósi Bikák nem talált legyőzőre.

A több száz csapat rendkívül felkészülten érkezett a kolbászgyúró versenyre. A Mokry sátorban 350, a csarnokban pedig 90 csapat gyúrta a jó csabait. Prohászka Béla, a zsűri elnöke úgy értékelt, hogy a rendezvény pazar volt.

– Születésnapokon szokás ajándékot hozni. Itt maguk a versenyző csapatok ajándéknak a receptet hozták el, fantasztikus és csodálatos termékeket, nem beszélve azokról a finomságokról, amiket kóstolóba hoztak – fogalmazott.

A zsűrizés folyamata végig nyomon követhető volt, a pontokat szabályrendszer szerint osztották a bírák.

– A zsűri először megnézte a ruházatot, az ötletességet és a higiéniát, majd szemügyre vette a gyúrás során használt eszközöket. Megnézték, hogyan aprítják össze a húsokat, de fontos tényező volt a fűszerpaprika színvilága és zamata is, valamint a fűszerezés és a csabai jelleg is – számolt be a zsűri.

fotó: Vári Bianka (behir.hu)

Prohászka Béla, a zsűri elnöke értékeli a versenyt; fotó: behir.hu/Vári Bianka

A legeredményesebbnek a Tótkomlósról érkezett Komlósi Bikák csapata bizonyult.

– Évek óta járunk. Már 25 évvel ezelőtt is itt voltunk a kolbászfesztiválon, minden évben szívvel-lélekkel készültünk. Ez egy nagyon nagy megtiszteltetés, hogy megnyertük a versenyt. Hatalmas elismerés, és büszke vagyok az egész csapatra, mindenkire, mert apait-anyait, mindent beleadtunk – összegzett Újszászi Roland.

Az ezüstérmet a Vakondok, míg a bronzot a Rohamcsigák csapata vihette haza. A fesztivál ugyanakkor még nem ért véget, hajnalig a NEWIK, Lotfi Begi és a D Session gondoskodik a jó hangulatról. Vasárnap pedig többek között mangalica kolbászgyúróverseny, töltött káposzta főzőverseny, disznóvágás bemutató és sok más érdekesség várja a kilátogatókat.

fotó: Vári Bianka (behir.hu)

A Komlósi Bikák a 25. Csabai Kolbászfesztivál színpadán; fotó: behir.hu/Vári Bianka

További programok »

Itthon

Fiktív vevőkkel trükköztek a gépjárműalkatrész-kereskedők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a gépjármű-alkatrészek kereskedelmét ellenőrizve olyan fiktív vásárlókra bukkant, akik adatait csak a számlázás miatt hozták létre. Az ilyen adásvételek azonban az eladók felelősségét is felvetik. A jelenség visszaszorítására a NAV folyamatosan ellenőrzi a gépjármű-alkatrészek nagykereskedelmét.
18:55
FEL