A Fatum Nyíregyháza ellen teszteltek a csabai röplabdások

2021. január 16. 13:10 | Papp Ádám Sándor

Az női Extraliga első helyén álló Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE a második helyezett Fatum Nyíregyházával tartott közös edzést csütörtökön, majd játszott edzőmérkőzést pénteken a Békéscsabai Röplabda Akadémián.

A csabai röplabdás lányok legutóbb tavaly december 19-én léptek pályára a bajnokságban, amikor a Vasas Óbuda együttesét múlták felül hazai pályán 3:0-ra. Azt követően a játékosok rövid szünetet kaptak, amelyet legfőképp feltöltődésre használtak. A csapat december utolsó napjaiban ismét edzésbe állt, ahonnan számítva több, mint egy hónapjuk volt felkészülni a bajnokság hátralévő részére. A szakmai stáb az erőnléti és technikai edzéseken kívül Extraligás együttesekkel egyeztetett közös tréningeket és mérkőzéseket. A BRSE január 8-án pénteken az UTE otthonában szerepelt, ahol Tóth Gábor felmérhette azt, hogy hol tart csapata a felkészülésben. A csabai lányok csütörtökön a Fatum Nyíregyháza játékosaival edzettek közösen, majd pénteken edzőmérkőzésen is összefeszült a két rivális.

A csabaiak szakvezetője a behir.hu kérdésére elmondta, hogy a két Extraligás ellenfél kíválóan szolgálta a felkészülésüket, hiszen a bajnokság folytatása előtt láthatták, hogy mely játékelemeket kell még jobban gyakorolniuk az előttük álló hetekben. 

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE február 6-án a Szent Benedek RA gárdáját fogadja hazai pályán, majd az alapszakasz utolsó körében február 13-án a Vasas Óbuda érkezik a Viharsarokba. Mindkét mérkőzés 18 órától kezdődik, zárt kapuk mögött.

A BRSE TV stábja rögzített részleteket a BRSE - Nyíregyháza felkészülési találkozóból, amelyet az érdeklődők január 19-én 20 óra 20 perckor kezdődő sportmagazinunkban láthatnak.

FEL