A diákok gazdasági szemléletfejlesztése a célja az Andrássy Business Schoolnak

2019. április 5. 09:10 | Kovács Andrea

A diákok pénzügyi- gazdasági ismereteinek bővítése a célja annak a rendezvénynek, amely az Andrássy Gyula Gimnáziumban indult el. Az előadássorozat segítségével a diákok megismerkedhetnek Békés megye kiemelkedő cégeinek működésével, amely a pályaválasztásban is segítheti őket.

 

 

A klasszikus gimnáziumi oktatásban kevés szó esik arról, hogy a gazdaság hogyan működik. Az Andrássy Business School címmel indult előadás-sorozat révén a diákok betekintést nyerhetnek a kereskedelem, a bankszektor, az üzleti és versenyszféra világába, jobban megismerhetik azokat a pénzügyi-gazdasági folyamatokat, melyek jelen vannak térségünkben. A rendezvény megvalósításban a Marzek Kner Packaging Kft. igazgatója nyújtott szakmai segítséget, és a "Békéscsabai gyártócég európai piaca, lehetőségei és korlátai" címmel tartott előadást. Kása István Zoltán elmondta: a  több állomásos előadás-sorozatban a diákok két gyártócég működése mellett megismerkedhetnek a pénzügyi-banki világgal, külön téma lesz a humánerrőforrás gazdálkodás és a kereskedelem.

Megtanulhatják azt is, hogy hogyan kell egy tárgyalást előkészíteni, az üzleti világban kommunikálni – erről már az Andrássy igazgatója beszélt. Szabó László fontosnak nevezte, hogy az iskola diákjai minél több információval rendelkezzenek a pályaválasztáshoz, az önmegvalósításhoz, hozzátéve: nem titkolt céljuk, hogy megmutassák, Budapest és a nagyobb gazdasággal rendelkező megyei jogú városok mellett ebben a térségben is lehet gazdasági sikereket elérni. Szeretnék, ha tanulmányaik után a fiatalok Békéscsabára jönnének vissza és itt valósítanák meg elképzeléseiket.

 

További programok »

FEL