A Calandrella Kamarakórus koncertjével zárult a Tavaszi Fesztivál

A Calandrella Kamarakórus hangversenye zárta az idei Tavaszi Fesztivált a Csabagyöngye Kulturális Központ Agorájában. 

A reformáció zenei útja az “Erős vár a mi istenünk…” kezdetű himnusszal kezdődött el, ahogy – a Tavaszi Fesztivál záró rendezvénye – a Calandrella Kamarakórus koncertje is.

A reformáció 500. évfordulójából elsősorban protestáns kórusművek csendültek fel. Egy zenei időutazáson vehettek részt azok, aki meghallgatták a 20 fős Calandrella Kamarakórus koncertjét. „A reformáció útja” című 60 perces előadás zenei programját úgy válogatta össze Kutyejné Ablonczy Katalin karnagy, hogy az végig vezesse a közönséget az első evangélikus himnusztól a kortárs művekig. Az Alföld Quartet vonósnégyese, Somogyvári Tímea Zita operaénekesnő, és Rázga Áron is közreműködött a Tavaszi Fesztivál idei utolsó estjén.

–A magas művészetekről szól elsősorban a Tavaszi Fesztivál, annak ellenére, hogy része egy Fenyő koncert, vagy egy Babos Gyula jazz koncert is. De az, hogy sok-sok ember érdeklődik a kórusmuzsika, a szimfonikus zene, a képzőművészetek, az irodalom, és a színházi produkciók iránt, az egy nagyszerű dolog – hangsúlyozta Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója. Hozzátette: Calandrella nagykoncertje már tavaly is húsvét előtt volt, ezért gondolták úgy, hogy idén ezzel a hangversennyel zárják a Tavaszi Fesztivált.

Megosztás:

Címke: , , , , ,