A BRFK csapata lett a győztes az országos versenyen

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyerte a csapatok küzdelmét a VIII. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyen, ahol a második Csongrád megye, míg a harmadik Bács-Kiskun megye lett. A háromnapos esemény eredményhirdetését csütörtökön tartották Gyulán.

 

 

Ahogy arról beszámoltunk szerdán még csikorogtak a kerekek a lezárt gyulai utcán, ahol a szolgálati járművekkel teljesítették a közlekedési rendőrök az ügyességi feladatokat vagy a motoros rendőrök rótták a köröket a bóják körül, a gyakorlati versenyszámban. Csütörtökön már a legjobbakat díjazták. A csapatversenyt idén a BRFK nyerte meg.

 

Fotó forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság
Fotó forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

 

– A verseny szervezése hibátlan volt. Első helyezettként nem is mondhatnék mást, de valóban így van, minden elfogultság nélkül. Gyula városának és a rendezőknek is köszönjük. A csapatunk pedig eksztázisban van azért, mert megnyertük. Kettő egyéni és  egy csapat első helyezésünk van, úgyhogy felhőtlen a boldogságunk – mondta el Klics Ignác rendőr főtörzszászlós, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szolgálatvezetője.

Kiválóan alkalmas volt minden helyszín arra, hogy felmérje a versenyzők szakmai tudását emelte ki Takó Sándor. A karos forgalomirányító verseny zsűrielnöke hozzátette: egy rendkívül nehéz, embert próbáló kereszteződést választottak a szervezők, ahol három irányban is lehetett balra kanyarodni, ez adta a feladat nehézségét.

– Természetesen mindenki nagyon jól fel volt készülve – ezzel nem volt probléma, de azt kell látni, hogy nincsenek mindenhol ilyen adottságok, vagy ilyen körülmények, ahol ilyen széles kereszteződésben, vagy ilyen nagy gyalogos forgalom mellett tudtak volna gyakorolni a rendőrök – hangsúlyozta Takó Sándor.

A megmérettetés zárónapján díjazták a versenyszámok egyéni helyezettjeit is. A részletes eredményeket idekattintva olvashatják el.

A házigazda Békés Megyei Rendőr-főkapitányság kollégái nem vettek részt a megmérettetésen.

– Nekünk is vannak kollégáink, akik országos versenyről sok esetben díjjal jöttek haza, például a motoros kollégánk akár most is megnyerhette volna a versenyt, ha indul. Őket azzal próbáltuk kárpótolni, hogy bevontuk a verseny szervezésébe – jegyezte meg Hudák Pál rendőr ezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese.

Az eredményhirdetésen az ORFK Baleset-megelőzési Osztályának kiemelt főreferense azt mondta: a szervezők kitűnő és kellően technikás ügyességi pályákat alakítottak ki. Szádvári József rendőr alezredes hozzátette: minden megyéből szakmailag felkészült versenyzők érkeztek Békés megyébe.

 

Fotó forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság
Fotó forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok egy emléklappal köszönte Gyula Város Önkormányzatának a verseny megrendezéséhez nyújtott segítséget, valamint a város polgármesterének dr. Görgényi Ernőnek egy Szent György Emlékplakettet adományozott.

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , , , , , ,