25 éves a Civil Szervezetek Szövetsége

2024. február 3. 20:39 | Csiffáry Zsuzsanna

Huszonharmadik alkalommal rendezték meg a Civil Bált Békéscsabán. A szombat esti rendezvénynek a Kornélia Étterem adott otthont. A Civil Szervezetek Szövetsége által szervezett bálon közel 200 résztvevő tette tiszteletét, a vendégek Békés megye több településéről érkeztek. Ünnepre volt is ok, hiszen 25 esztendős a Civil Szervezetek Szövetsége.

Ahogyan arról hírportálunk a héten már beszámolt, a Békés Vármegyei Civil Szolgáltató Központ szervezésében sajtótájékoztatót tartottak a Bankó András utcai székházban. Az apropót a civilek napjának megünneplése adta. Szintén ezen a héten tartott ünnepséget a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete. Az egyesület tagjai, civil partnerei, pártolói esélyegyenlőségi bowling versenyen is összemérték tudásukat Gyulán. Az apropót a társulás által létrehozott SM adománybolt 10. születésnapja szolgáltatta. 

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

A sort folytathatnánk, hiszen bőven zajlanak az események a "civil szervezetek háza tájékán", amelyre Szarvas Péter polgármester is felhívta a jelenlévők figyelmét  Kiemelte, hogy dicséret illeti a szervezetek képviselőt, munkatársait, akik a társadalmi körforgás nélkülözhetetlen elemei. Ugyanakkor arra is kitért, hogy évek óta fejlődnek, illetve gyarapodnak az egyesületek. 

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

A köszöntők sorát Bódi Beáta, a Békés Vármegyei Kormányhivatal igazgatója is gyarapította, aki örömmel emlékeztette a bálon résztvevőket arra, hogy a Civil Parlament 1994-ben alakult meg és 1997 február 1-jét jelölte meg a civilek napjának Magyarországon. Mint mondta, ez azért bír nagy jelentőséggel, mert a civil szervezetek tevékenysége alapköve a sikeres társadalom építésének. Az egyesületek, egységek önszerveződését példaértékűnek nevezték. 

Gólya Pál, a Civil Szervezetek Szövetségének elnöke házigazdaként elmondta, hogy már a szervezet megalakulásának évében, 25 évvel ezelőtt is megszervezték a rendezvényt, amelynek a célja máig az, hogy találkozási, barátkozási lehetőséget biztosítson. Hozzátette, hogy az Országos Együttműködési Alap kezelőszervének, a tanácsnak és az öt kollégiumnak lejár a mandátuma, így a közeljövőben újat kell majd választani. 

Az elnök arról is tájékoztatott, hogy novemberben lesz a Civil Szervezetek Szövetségének 25. születésnapja, amit szintén méltó módon ünnepelnek majd meg. 

További programok »

Itthon

Kihirdették a Kós Károly Országos Pedagógiai Verseny eredményeit

Idén ötvennégy csapat vett részt a békéscsabai Kós Károly Technikum és Szakképző Iskola pedagógiai témában meghirdetett országos versenyén. A Kós Károly Országos Pedagógiai Versenyt idén második alkalommal szervezték meg, a pályázók a fogyatékossággal élők beilleszkedési lehetőségeit támogató módszereket vagy eszközöket találtak ki és mutattak be. A megmérettetés eredményhirdetését kedden délelőtt rendezték meg a Békéscsabai Szakképzési Centrumban.
18:17
FEL