Báloztak a civilek Békéscsabán

2023. február 5. 10:23 | Csiffáry Zsuzsanna

Huszonkettedik alkalommal rendeztek civil bált Békéscsabán. A szombat esti rendezvénynek a Kornélia Étterem adott otthont. A Civil Szervezetek Szövetsége által szervezett bálon 170 résztvevő tette tiszteletét, a vendégek Békés megye több településéről érkeztek.

Gólya Pál, a Civil Szervezetek Szövetségének elnöke házigazdaként elmondta, hogy már a szervezet megalakulásának évében, 23 évvel ezelőtt is megszervezték a rendezvényt, amelynek a célja máig az, hogy találkozási, barátkozási lehetőséget biztosítson.  97 tagszervezetük van, nekik szeretnének alkalmat adni a beszélgetésre, az eszmecserére és természetesen a kikapcsolódásra. 

A civil bálon beszédet mondott Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, dr. Bódi Beáta, a Békés Vármegyei Kormányhivatal igazgatója és Szarvas Péter Békéscsaba polgármestere.

A bálon találkozhatnak a civil szervezetek, a vállalkozói szektor, valamint az intézmények képviselői, ez remek lehetőséget ad arra, hogy mindenki jobban megismerje a másikat és erősítsék a kapcsolataikat. A civil szervezetek olyan feladatokat látnak el akár helyi szinten, akár országos szinten, amelyek a társadalom szempontjából nagyon fontosak. Mindezt önzetlenül teszik, a saját szabadidejüket, önkéntes munkájukat felajánlva a közösség számára. Ez példaértékű, és ezért is örülünk annak, hogy bál formájában is tudjuk méltányolni az ő munkájukat fogalmazott Szatmári Júlia, a Civil Szervezetek Szövetségének ügyvezetője.

 

További programok »

Kultúra

Megyeszerte készülnek az intézmények az Országos Könyvtári Napokra

Az Országos Könyvtári Napok a hazai könyvtári rendszer összehangolt működésének kiemelt értéke, a könyvtáros szakma legjelentősebb, legtöbb érdeklődőt megmozgató programsorozata. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség az országos programokat egységes tematika alapján szervezi, melyhez október első hetében minden magyarországi köz- és szakkönyvtár csatlakozik.
13:15
FEL