Mindig lesz jövője a civileknek – 21. Civil Gála Békéscsabán

2021. november 21. 09:27 | behir

A Civil Szerveztek Szövetsége taggyűléssel egybekötött gálát rendezett a Kornélia étteremben.

A szépszámú vendégsereget elsőként Gólya Pál, a Civil Szerveztek Szövetségének elnöke köszöntötte és köszönte meg a részvételüket.

A rendezvényt Herczeg Tamás Békéscsaba és térségének országgyűlési képviselője nyitotta meg, aki felidézte az első, hivatalosan bejegyzett első magyar és az első Békés megyei civil kezdeményezés történetét. Az időutazás során egészen 1510-ig jutottak vissza a jelenlévők. Herczeg Tamás kiemelte, hogy köszönettel tartozunk a civileknek, akik valódi közösséget teremtenek és rengeteg olyan feladatot látnak el, melyet sem az állam, sem az önkormányzat nem tesz meg.

Gólya Pál emléklapot adományoz (behir.hu)

Gólya Pál emléklapot adományoz (behir.hu)

 

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszöntőjében elmondta, hogy az emberiség történelmével egyidős az igény. hogy együtt legyenek, együtt alkossanak, együtt végezzenek fontos és értékteremtő munkát. Az autó motorjához hasonlított a a civileket, akik tevékenységükkel mozgatják a társadalmat. Szarvas Péter emlékeztett rá, hogy több évtizedes munkája elismeréséül Áder János köztársasági elnök március 15-ei nemzeti ünnepünk alkalmából Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést adományozott Gólya Pálnak.

A taggyűlést gálavacsora követte

A taggyűlést gálavacsora követte

 

A köszöntők után ünnepi taggyűlés vette kezdetét, melyen többek között elfogadták a Civil Szerveztek Szövetségének 2022. évi munkatervét és emléklapot adományoztak az 5, 10 és 15 éves tagszervezeteknek. A taggyűlést pohárköszöntő és gálavacsora követte, melyben Gólya Pál megköszönte a tagszervezetek aktivitását és kiemelte: bármilyen irányba is tart a világ a civil szervezeteknek mindig lesz jövője.

Ezek is érdekelhetik

További programok »

FEL