Taggyűléssel egybekötve rendezték meg a huszadik Civil Gálát

2019. november 24. 19:07 | Hidvégi Dávid

A Civil Szervezetek Szövetsége idén ünnepelte megalakulásának huszadik évfordulóját, ebből az alkalomból pedig Ünnepi Taggyűlést és Civil Gálát szervezett. Ebben az évben több mint százötvenen vettek részt az ünnepségen.

A Civil Szervezetek Szövetségének elnöke elmondta, hogy azért hívják ezt a rendezvényt Civil Gálának, mert civil börzét is szoktak szervezni. Gólya Pál hozzátette, hogy rengeteg képzést és rendezvényt szerveztek az elmúlt húsz esztendőben.

– Mint ahogy illik, vendégeket hívtunk a születésnapunkra. Megtisztelt minket jelenlétével az alapításkor még lelkészként szolgáló Kutyej Pál és az alpolgármester Nagy Ferenc, valamint a Kormányhivatal képviseletében Bálint Kornél is – részletezte az elnök.

Békéscsaba alpolgármestere Szarvas Péter polgármester nevében is köszöntötte a jelenlévő vendégeket. Nagy Ferenc hangsúlyozta: a civil szervezetek ereje abból fakad, hogy felismerték, hogy közösen előrébb juthatnak.

– A civil szervezeteket mindnyájan úgy tartjuk, hogy a civil összefogás, szolidaritás és tenni akarás jellemzi, ezek a fő értékei. Nagyon sokféle szervezet, ügy, felvállalt cél van, amelyek mind jó ügyek és amelyekhez rengeteg munka kapcsolódik – fogalmazott az alpolgármester.

Kutyej Pál elmondta: pontosan emlékszik az alapítás első napjára. A nyugalmazott evangélikus lelkész hozzátette, hogy akkor a civilek nyomására alapították meg a szervezetet.

– Húsz év az ember életében elég szép és hosszú idő. Ha azt mondanám, hogy emlékezzünk vissza a saját életünk utolsó húsz esztendejére, hogy mik voltak azok a nagyon fontos események, akkor gondolkodni kellene, mert sok jó, sok nehézség adatott az életünkből – fogalmazta meg ünnepi gondolatait Kutyej Pál.

Az emlékérméket a Békés Megyei Kormányhivatal képviseletében Bálint Kornél, a Civil Szervezetek Szövetsége nevében Gólya Pál adta át.

 

(Fotó: Behir.hu)

Emlékérmet kapott:

AUT-PONT Autista Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány

Békés Megyei Nők Egyesülete

Békéscsaba Városi Nagycsaládosok Egyesülete

Békéscsaba és Vidéke Méhész Egyesület

Csabai Szlovákok Szervezete

MTESZ Békés Megyei Egyesület

Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete

Gólya Pál elnök- 20 éves elnöki munkája elismeréséül

Kotroczóné Antal Terézia

Kutyej Pál

Obetkó Miklós

Bujdosó Antal

Dr. Szaly Tibor

Tóth Istvánné

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

(Fotó: Behir.hu)

 

Az emlékérmék mellett emléklapokat is kiosztottak a 15 és az 5 éve belépett tagszervezetek részére:

ATMAN Jóga Egyesület (15 éve)

Békéscsaba Városi Nyugdíjas Egyesület (15 éve)

„ÉRME” Élet-Remény-Munka-Esély Közhasznú Alapítvány (5 éve)

A Civil Szervezetek Szövetségének ügyvezetője, aki elmúlt tizenöt éves munkájáért szintén emléklapot kapott elmondta, hogy 1999-ben huszonnégy szervezettel indultak, amely szám mára kilencvenötre bővült. Szatmári Julianna hozzátette: a szövetség mindig is kiemelten fontosnak tartotta a civil szervezetek támogatását.

 

Galéria

További programok »

Itthon

FEL