A BSZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskola díszmunka bemutatóján Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója köszöntötte a jelenlévőket az intézmény aulájában. Elmondta, örül annak, hogy idén újra megrendezhették a szakmai napot és a díszmunka bemutatót, hiszen két évet ki kellett hagynia az intézménynek.
Eke Ibolya, a technikum igazgatója is örömét fejezte ki megnyitó beszédében.
– A végzős hallgatóink mutatják meg a tudásukat és a munkáikat a mai napon. Sok különböző témájú és érdekes, hasznos előadással, interaktív feladatokkal és beszámolókkal készültünk erre a napra. Iskolánk tanulói a pedagógusok vezetésével az előzetesen elkészített beosztás szerint vesznek részt a programokon, melyek között található kereskedelemmel és vendéglátóiparral kapcsolatos, többek között e-kereskedelemről, szállodákról, borokról, pálinkákról szóló előadás; de hasznos információkkal gazdagodhatnak azok a diákok is, akik az Erasmus beszámolóikat, illetve párkapcsolat és gyermeknevelés témájú előadásokat hallgathatják meg – nyilatkozta az intézmény igazgatója, a szakmai napon.
A megmérettetésen a cukrászokat, az eladó-dekoratőröket, a pék-cukrászokat, a pincértanulók díszterítését és a szakácsok hidegtál munkáit zsűrizték.
A cukrászokat, dr. Malatyinszki Anita, a Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium igazgatója, Balogh László cukrászmester, a Kis Kézműves Cukrászda alapító tulajdonosa és Rajki István, mestercukrász, a Rajki Cukrászat tulajdonosa értékelte.
Az eladó-dekoratőrök munkáit Sárközi Anna, az Ady Endre - Bay Zoltán Gimnázium és Kollégium igazgatója, Schmidt Mónika mesterkereskedő, és Imre György, fotóriporter mérlegelte.
A pék-cukrászok díszmunkáját dr. Malatyinszki Anita, Árendás Béla István, a Sütőker Zrt. vezérigazgatója és Molnár Gábor, az Ireks-Stamag Kft. délalföldi képviselője bírálta.
A pincértanulók díszterítését Juhász Ágnes, a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium igazgatóhelyettese, Nagy Árpád, pálinkafőző mester, a Kisrét Manufaktúra Kft. vezetője, valamint Vozár Márton, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke szemrevételezte.
A szakácsok hidegtáljait Szabó László, az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium intézményvezetője, Fodor Mihály, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, békéscsabai mesterszakács, illetve Sutyinszky Zoltán, a Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskola igazgatója értékelte.