Tizenegy gólos csabai vereség – A második félidőben kiütközött a siófoki fölény

2020. november 21. 19:09 | Hidvégi Dávid

Közel egy hónap kihagyás után újra tétmeccset játszott a Békéscsaba. Az Előre az első félidőben 3 gólos hátrányba került, majd második játékrészben egyenlíteni tudott. A viharsarki játékosok végül jól észrevehetően elfáradtak és a Siófok bedarálta az ellenfelét.

K&H női kézilabda liga, 13. forduló:
EUBILITY GROUP BÉKÉSCSABAI ENKSE–SIÓFOK KC 20-31 (11-14)
Békéscsaba, játékvezetők: Szabó, Kocsis-Sajtos.
BÉKÉSCSABA: Madera-Domokos, Mistina (kapusok), Török Cs., Petika, Giricz 2, Török F. 3, Radoljevic, Iván 3, Bucsi 5, Kukely A. 5, Kukely K. 1, Csepregi, Szabó P, Szabó K,. Edző: Vida Gergő.
SIÓFOK: Szikora, Csapó (kapusok), Böhme 5, Hársfalvi, Juhász, Aoustin 7, Jezic, 9, Mazák-Németh, Kocsis, Such, Kiss 1, Niombla 3, Tomori 3, Tóth 3, Edző: Zdravko Zovko.
Kiállítások: 8 ill. 2 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/3.

Több, mint egyhónapos szünet után ismét bajnoki mérkőzést vívott a Békéscsabai Előre NKSE a K&H Női Kézilabda NB I-ben. A csabaiak hazai környezetben, a listavezető Siófok KC gárdáját fogadták szombaton az Evangélikus Sportcsarnokban. A találkozót eredetileg már a Városi Sportcsarnokban rendezték volna, de az első átvétel és edzés után műszaki probléma merült fel a pálya padlójával, amelynek orvosolásáig nem lehet ott meccset rendezni.

Az első gólt a Békéscsaba szerezte meg Giricz Laura révén, de a Siófok a 4. percben egyenlíteni tudott Gnonsiane Niombla találatával, majd megfordította az állást. Az első negyedórában 9-6-ra vezetett már a Siófok, az Előre tartotta magát, de nem tudta ledolgozni a hátrányát, amelyben az sem segített, hogy Tena Petikát két percre kiállították a mérkőzés játékvezetői. Gyakorlatilag öt percig maradt ez az állás, hiába voltak lehetőségei a liláknak, végül a narancssárga-fekete mezes vendégek 11-6-ra növelték az előnyüket. A viharsarki gólcsend a 22. percben tört meg, amikor Török Fanni betalált, majd a Siófok kihasználta a csabai hibákat és 13-7-re vezetett. Vida Gergő látva az eseményeket időt kért, ami jót tett a Békéscsabának, hiszen egymás után két gólt is szerzett. Ekkor a siófoki mester, Zdravko Zovko is élt az első időkérésével. A félidőben három góllal állt jobban a Siófok (11-14).

 

(Fotó: Milyó Pál)

(Fotó: Milyó Pál)

 

Biztató 2. félidei kezdés után a Siófok bedarálta a Békéscsabát

 

Az elsőhöz hasonlóan a második játékrész csabai góllal kezdődött, két perc játék után pedig 13-15 volt az állás. Az ENKSE két percre emberhátrányba került, de Mistina Kitty két nagy ziccert is megfogott, illetve a kapufát is eltalálta a Siófok. A lilák feljöhettek volna egy gólra, de támadásban nem sikerültek az utolsó passzok.

A Balaton-partiak az egyik ilyen hibát már kihasználtak és újra háromgólos előnyre tettek szert. A következő két perc viszont jól sikerült a Békéscsabának, az együttes feljött egy gólra. A közvetítést néző csabai szurkolók végül örülhettek, amikor Bucsi Lili egyenlített egy büntetőből a 38. percben, ráadásul a hazaiak két percig emberelőnyben játszhattak. Mistina ziccert fogott, de a Csaba megint kihagyott egy nagy helyzetet, a Siófok pedig ismét elhúzott három góllal (16-19).

A siófoki henger beindult, a vendégek hétgólos előnyre tettek szert, ezzel szinte eldöntötték a bajnoki pontok sorsát. A csabai fiatalok a végére teljesen elfáradtak és már csak három találatok szereztek a folytatásban. A Siófok tizenegy góllal, 31-20-ra megnyerte a találkozót. A vendég győzelemhez Simone Böhme öt, Camille Aoustin hét, Katarina Jezic pedig kilenc találattal járult hozzá.

 

Galéria

 

További programok »

FEL