Zajlik a Fehér Galamb felújítása, ez lesz a korábbi szórakozóhelyből

2021. szeptember 3. 12:25 | behir.hu

Három üzlet költözik az egykor kultikus rendezvényhelyszínnek otthont adó épületbe.

A körzet önkormányzati képviselője, Fülöp Csaba a közösségi oldalán számolt be róla, hogy a napokban a Kazinczy lakótelep 1. szám alatti lépcsőház lakóival és az egykori Fehér Galamb épületének új tulajdonosával közösen lakógyűlésen vettek részt, ahol tájékoztatták őket az ingatlan felújításáról.

Eszerint az épületben három üzlethelyiséget alakítanak ki: ide költözik egy exkluzív pékség, egy drogéria és egy húsbolt. Utóbbihoz egy lacikonyha jelleggel működő egység is tartozik majd, amelyhez a Szerdahelyi út felől egy teraszt alakítanak ki. A képviselő kiemelte, hogy a vendéglátóhelyen nem lesz alkoholárusítás és esti, éjszakai nyitvatartás sem.

Fülöp Csaba azt is jelezte: a három üzlet hasznos alapterülete nagyjából 500 négyzetméter lesz és közel 20 új munkahely létesül a beruházás nyomán.

 

 

Az ingatlanhoz három bejáratot és új, a lakók számára is használható parkolóhelyeket alakítanak ki.  A tulajdonos elmondta, hogy hajlandó az ingatlan előtti szakaszon saját költségére egy gyalogátkelőhelyet is létesíteni a Kazinczy lakótelep irányába.

A Fehér Galamb sok csabai számára kultikus rendezvényhelyszín, hogy miért, arról ebben a cikkben olvashatnak bővebben.

További programok »

FEL