Hatmillió forintból újul meg az Andrássy gimnázium előtti terület

2020. április 8. 15:52 | Papp Ádám Sándor

A munkálatok várhatóan a nyáron kezdődnek.

Hamarosan elkezdődhet az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium előtti terület felújítása – árulta el Fülöp Csaba, a körzet önkormányzati képviselője.

Mint mondta: a jelzett 285 négyzetméteres szakaszon már hónapok óta töredezett volt a burkolat, több helyen balesetveszély miatt le is zárták a területet. 

Fülöp Csaba kifejtette, hogy a békéscsabai önkormányzat és a Békéscsabai Tankerületi Központ 3-3 millió forintot biztosít a beruházás megvalósítására.

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

 

A beruházás részeként teljesen felszedik a térburkolatot és újat tesznek le helyette, továbbá a lépcsőket és a virágágyásokat is felújítják.

Hozzátette: jelenleg a beszerzési eljárás dokumentumai készülnek, hamarosan döntés születik a kivitelezőről és utána kezdődhet az érdemi munka.

– A jelenlegi ütemezés azt irányozza elő, hogy az őszi iskolakezdésre elkészüljenek, és egy szép, térkövezett, felújított felület várja az intézmény diákjait és dolgozóit – húzta alá az önkormányzati képviselő.

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

További programok »

Önkormányzati hírek

Közgyűlés: újabb bölcsődefejlesztés valósulhat meg Békéscsabán

Soron kívüli ülést tartott csütörtökön a békéscsabai közgyűlés. A képviselő-testület többek között arról döntött, hogy a város pályázatot nyújt be a Szigligeti utcai bölcsőde felújítására, amely összesen mintegy 43 millió forintból valósulhat meg.
2022. január 27. 15:55
FEL