Befejeződött a Szigligeti utcai óvoda tanmedencéjének felújítása

2019. szeptember 3. 15:31 | Papp Ádám Sándor

Befejeződött a Szigliteti utcai óvoda tanmedencéjének felújítása – jelentette be a választókerület képviselője. Fülöp Csaba elmondta: 6 év elteltével újra vízzel töltötték fel Magyarország egyetlen óvodai tanmedencéjét, amelyet hamarosan újra birtokba vehetnek a fiatalok.

Régi, nagy vágya teljesült a békéscsabai szülőknek és óvodásoknak, hiszen újra megnyitja kapuit a Szigligeti utcai óvoda tanmedencéje. Az épület 2013 óta üzemen kívül állt, azonban Békéscsaba önkormányzata, illetve a Magyar Úszó Szövetség révén közel 100 millió forintból 2019 elején elkezdődhetett az uszoda biztonságossá tétele és teljes körű felújítása.

– Egy széles körű közösségi, közéleti és politikai összefogás eredményeként valósult meg a felújítás, amire nagyon büszkék vagyunk. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a ciklus egyik legnagyobb eredménye az, hogy a tanmedence megújulhatott. Sokan támogatták anyagilag, erkölcsileg és szaktudással, ezek együttes eredménye, hogy már a vízzel teli medencénél lehetünk – hangoztatta Fülöp Csaba önkormányzati képviselő.

 

 

Fülöp Csaba: Komoly összefogás eredménye a felújításA beruházás részeként teljesen megújult a padló, a medence burkolata, a légtechnika és a vízi gépezet is. Jelenleg a próbaüzem utolsó fázisában jár a felújítás – árulta el kivitelező cég projektvezetője.

 
– Tulajdonképpen a munkák elkészültek. A vízminták levétele megtörtént, a medencevíz jelenleg még 28 fokos, a 31 fokot kell elérjük. Beüzemeltük és beállítjuk a vegyszeradagolót, a légkezelőt, elkészültek a pipere-takarítási munkák mind a vizesblokkban, mind a medencetérben – fogalmazott Csóti Tibor, a Galéria Invest Kft projektvezetője.

 
A tervek szerint hamarosan birtokba veheti a Szigligeti utcai óvoda 150 csemetéje és a város többi óvodása is az újonnan felújított tanmedencét, ahol az úszás alapjait sajátíthatják el a nebulók.

 
 

Galéria

További programok »

Úszás

Úszás: A gyulai Veres Laura Újpesten, az olimpiai bajnok Milák mellett folytatja

A fővárosba igazol Veres Laura, aki a tokiói olimpián a 7. helyen végzett a 4x200-as női gyorsváltó tagjaként. A 16 éves úszó Virth Balázs versenyzőjeként folytatja a munkát. Az Újpestnél dolgozó szakember az olimpiai bronzérmes, világbajnok Kapás Boglárka és most már a nyáron olimpiai bajnoki címet szerző Milák Kristóf felkészülését is irányítja.
2021. szeptember 16. 19:18
FEL