Úszás: Első alkalommal rendeztek Őszi Kupa utánpótlásversenyt

2022. november 19. 11:17 | Papp Ádám Sándor

Első alkalommal rendezett Őszi Kupa utánpótlásversenyt a Békéscsabai Előre Úszó Klub szombaton az Árpád Gyógy- és Strandfürdőben. Szarvas János vezetőedző kiemelte: a megmérettetés célja, hogy az indulók ranglistás időket, aranyjelvényes és OB szintidőket teljesítsenek.

12 egyesület mintegy 150 versenyzővel vett részt az első alkalommal életre hívott Dig Build Őszi Kupa utánpótlásversenyen. A megmérettetésen indulók 100 és 200 méteres számokból minden úszásnem közül választhattak, illetve a szervezők a 200 méteres vegyes számot is meghirdettek. 

– Szerintem jó volt, jól éreztem magam a futam alatt. Nagyobbakkal úsztam, így lemaradtam tőlük, de szerintem ügyes voltam. Az időmön viszont javítani tudtam 200 méter vegyes úszásban – mondta Gyuricza Kira, a Békéscsabai Előre Úszó Klub utánpótlás versenyzője.

– A régióban szerény volt a felhozatal az elmúlt időszakban az 50 méteres versenyek tekintetében – erről már a szervező egyesület vezetőedzője beszélt. Szarvas János hangsúlyozta: a megmérettés célja, hogy az indulók ranglistás időket, aranyjelvényes és OB szintidőket teljesítsenek.

– Azért gondoltuk, hogy rendezünk egy 50 méteres versenyt a sátor alatt, mert a régióban érezhetően a 25 méteres versenyeket helyezték előtérbe a közelmúltban, viszont a ranglistán OB- és aranyjelvényes szintekhez csak 50 méteres medencében elért időeredményeket fogadnak el a Magyar Úszó Szövetségnél. A mai megmérettetés főként erről szól, ezért a legkisebbeknek nem is írtunk ki versenyszámokat, így a mostani verseny az idősebb korosztály számára lett meghirdetve – emelte ki a klub vezetőedzője.

Az egyesület legközelebb december 3-án rendez megmérettetést, akkor a hosszú évtizede hagyománynak számító Mikulás Kupa úszóversenyt hirdetik meg az 50 méteres medencében a legkisebb úszók számára. 

Galéria

További programok »

Úszás

Uszonyosúszó Európa-bajnokság – Tíz arany, öt ezüst és négy bronz lett a vége

Kiss Nándor aranyat, Mozsár Alex pedig ezüstöt nyert a gödöllői uszonyosúszó Európa-bajnokság zárónapján. A Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) információi szerint mindketten a 800 méteres búvárúszás döntőjében szereztek érmet. A magyar küldöttség így 10 arannyal, 5 ezüsttel és 4 bronzzal fejezte be a kontinensbajnokságot.
2023. július 24. 10:00
FEL