Faültetéssel indított új korszakot a Békéscsabai Előre Úszó Klub

2020. június 20. 11:14 | Papp Ádám Sándor

Szombaton délelőtt egy őshonos eperfát ültetett a csabai úszó klub az Árpád Gyógy- és Strandfürdőben.

Első alkalommal ültetett fát a Békéscsabai Előre Úszó Klub - közölte Kutyej Pál elnök a szombat délelőtti eseményen. Kifejtette: a koronavírus-járvány okozta vészterhes idők lezárásaként döntöttek úgy, hogy emlékfát telepítenek a fürdő területére. 

– Úgy gondoltuk, hogy új kezdetnek van itt az ideje, amikor újult erővel vágunk neki a jövő kihívásainak. Azt szerettük volna a gyerekekkel is megértetni, hogy a jövőjükről van szó, bármiféle gond és baj van az életünkben, azt közösen meg tudjuk oldani – emelte ki a klubelnök.

 

Szarvas János és Kutyej Pál. Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Szarvas János és Kutyej Pál. Fotó: Papp Ádám / behir.hu

 

Szarvas János, a Békéscsabai Előre Úszó Klub edzője elmondta: azért is szerették volna a fürdő területén elültetni az emlékfát, hogy amikor úszóik, sportolóik elmennek a fa mellett, emlékezzenek arra, hogy egy olyan közösség részesei, amely minden problémát képes megoldani.

– Egyikünk életében sem volt még olyan időszak, mint az elmúlt pár hónap. A koronavírus-járvány terjedése olyan intézkedéseket kövelt Magyarországon, amelyek teljesen felforgatták az életünket, a sportolóink mindennapjait. Bezárt a fürdő és nem tarthattunk edzéseket. A szárazföldön próbáltuk kiváltani a tréningeket, de ezek a gyerekek gyakorlatilag a fürdőben élnek és edzenek, nagyon hiányzott már számukra ez a közeg. Nagyon örültünk, amikor megnyitott az uszoda és visszatérhettünk a megszokott környezetbe. Akkor fogant meg az emlékállítás ötlete – hangsúlyozta Szarvas János.

Az eseményen az is elhangzott, hogy a Békéscsabai Előre Úszó Klub szeretne a jövőben is emlékfákat ültetni, amennyiben lesznek olyan alkalmak, amelyek mementoként szolgálnak. 

További programok »

Úszás

Uszonyosúszó Európa-bajnokság – Tíz arany, öt ezüst és négy bronz lett a vége

Kiss Nándor aranyat, Mozsár Alex pedig ezüstöt nyert a gödöllői uszonyosúszó Európa-bajnokság zárónapján. A Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) információi szerint mindketten a 800 méteres búvárúszás döntőjében szereztek érmet. A magyar küldöttség így 10 arannyal, 5 ezüsttel és 4 bronzzal fejezte be a kontinensbajnokságot.
2023. július 24. 10:00
FEL