Úszás: Húsz klub mintegy háromszáz versenyzője ugrott vízbe a Viharsarok Kupán

2021. június 12. 11:03 | Papp Ádám Sándor

Hosszú idő után újra élettel telt meg a Békéscsabai Árpád Gyógy- és Strandfürdő, hiszen a Békéscsabai Előre Úszó Klub 45. alkalommal rendezte meg szombaton a Viharsarok Kupát. A megmérettetésre 20 sportegyesület 300 versenyzője nevezett. A Békés megyei indulók mellett további megyékből, sőt, még a határon túlról is érkeztek résztvevők.

A Viharsarok Kupa hosszú évtizedeken keresztül rangos viadalnak számított, több éven keresztül fontos szintúszási cikluszáró verseny volt – emelte ki a Békéscsabai Előre Úszó Klub edzője a behir.hu kérdésére. Szarvas János kifejtette: most már legfőképp utánpótlás korosztályú gyermekek látogatnak el a kupára, felnőtt versenyzők közül már kevesebben. A gyerekek 50, 100 és 200 méteren minden úszásnemben rajthoz álltak. A verseny 200 méter vegyes és 400 méter gyorsúszással zárul.

– A létszámot tekintve mintegy 300 gyermek van itt már évek óta a versenyen és nem csupán a megyéből, hanem azon kívülről is érkeznek legnagyobb örömünkre, sőt, a határon túlról is. Több, mint 20 egyesület van jelen. Temesvárról, Aradról és Nagyváradról is jöttek versenyzők. Szerencsére velük nagyon jó a kapcsolat, ők is szívesen jönnek Békéscsabára és mi is szívesen vendégeskedünk – emelte ki az edző.

A versenyzőket Varga Tamás, a város alpolgármestere köszöntötte. Mint mondta: tavaly nem lehetett versenyt rendezni, így elmaradt a Viharsarok Kupa, de külön öröm, hogy ismét megtelt a fürdő.

– Ez egy nagyon patináns sportrendezvénye a városnak, az úszás sportágában pedig az egyik legkiemelkedőbb. A 45. alkalom is jól mutatja, hogy komoly múltja van a kupának. Az egyesület az elmúlt évben nem tudta megrendezni a versenyt a koronavírus-járvány miatt, de pont ezért hatványozottan sokat számít, hogy ismét itt lehetnek a versenyzők, a szülők, egyszóval megtelt élettel az Árpád Fürdő – fogalmazott az alpolgármester.

Az eseményen elhangzott, hogy a csabai klub a jövőben is folytatná hagyományát és jövőre is megrendezné a nemzetközi Viharsarok Kupát. Az úszók a versenyt felkészülésként is használhatják a mintegy másfél hónap múlva kezdődő országos bajnokságok előtt.

 

Galéria

További programok »

FEL