Úszás: 46. alkalommal rendezték meg a Viharsarok Kupát Békéscsabán

2022. május 28. 17:00 | Vincze Attila

20 egyesület, több mint 300 versenyzője vett részt szombaton a 46. Viharsarok Kupán a békéscsabai Árpád Fürdőben. A nemzetközi úszóversenyen összesen 1200 rajtot láthatott a közönség.

Az esemény megnyitóján a Békéscsabai Előre Úszó Klub Zsilinszky Orsolyát köszöntötte, aki a májusi 24. Nyári Siketlimpián Brazíliában harmadik helyezést ért el. Az eredmény azért kimagasló, mert legutóbb 1977-ben volt érmese a magyar úszócsapatnak siketlimpián. 

Szarvas János, a Békéscsabai Előre Úszó Klub vezetőedzője elmondta, hogy mivel az esemény nemzetközi, ezért a hazai úszók mellett a romániai Nagyváradról és Aradról is érkeztek versenyzők az Árpád Fürdőbe. Mint fogalmazott, a helyszín ma már némileg rendhagyónak mondható, hiszen nyitott medencében kell versenyezniük a résztvevőknek. Szerinte ez inkább akkor jelent gondot, hogyha rossz az időjárás, azonban ezúttal csak egy kis csepergő eső zavarta meg a rendezvényt. Kiemelte, hogy a nagy számú induló döntő része utánpótlás korú, 14 vagy 15 év alatti fiatalok közül került ki. 

– Minden versenyszámot kiírtunk egészen 200 méterig, így 50-et, 100-at, 200-at is minden úszásnemből, tehát nagyon széles volt a repertoár, mindenki tudott választani belőle, és a versenyzők már az országos bajnokságok tükrében jöttek teljesíteni egy-egy távot, illetve gyakorolni, időt javítani, szerintem ennek is volt köszönhető az igen magas indulói létszám a versenyünkön – hangsúlyozta. 

Természetesen a csabai úszó klub több fiatal versenyzője is jelen volt a megmérettetésen. Koncz András a 2007-nél fiatalabb korosztályban összesen hat versenyszámban vett részt. 

– A 100 méter pillangó egy kicsit még meglepett így reggel, nem olyan könnyű ilyenkor felállni és sajnos nem is sikerült olyan jól koncentrálnom, de szerintem kezdésnek azért jó volt – árulta el az úszó, aki az eredményhirdetés előtt az első három helyezés környékére várta magát.

Az óvodás kora óta úszó versenyző hozzátette, ahogy nagyon sokan rajta kívül, úgy ő is egy jó felkészülésként tekint a szombati versenyre, jövő héten már egy gyöngyösi diákolimpián folytatja tovább a szereplést. 

További programok »

Úszás

Szegeden már a nyári bajnokságok jegyében úsztak a csabaiak

Minden korosztálynak, a felnőttől a legkisebbekig írtak ki versenyszámokat a napokban lezajlott Naturex Kupa úszóversenyen. A Szegedi Tiszavirág Sportuszodában megrendezett kétnapos eseményre 26 klub – köztük kilenc határokon túli – adta le nevezését, összesen kicsi híján háromszáz versenyző lépett rajtkőre, kereken 1200 startot jegyezve.
2023. március 21. 16:41
FEL