Szeptemberben újra megnyitja kapuit a Szigligeti utcai óvoda tanmedencéje

2019. augusztus 1. 15:51 | Papp Ádám Sándor

Szeptemberben újra megnyitja kapuit Magyarország egyetlen óvodai uszodája, a Szigligeti utcai óvoda tanmedencéje. Az épület 2013 óta üzemen kívül áll, azonban Békéscsaba önkormányzata, illetve a Magyar Úszó Szövetség révén, közel 100 millió forintból, a követező nevelési évben modern, korszerű körülmények között sajátíthatják el az úszás alapjait a gyerekek.

Az utolsó fázisához érkezett a tanmedence felújítása. Az épületet hat éve nem használhatják az óvodások a tetőszerkezet problémái miatt. Ez azonban szeptembertől megváltozik, hiszen a szakemberek egy teljesen új, az előírásoknak megfelelő tetőt helyeztek az épület fölé.  A medence burkolása és a padló elkészült, a padlófűtést is beépítették már, csupán a légtechnikában és a vízi gépészetben kell apró finomhangolásokat végezni – fogalmazott a Szigligeti Utcai és Kazinczy-lakótelepi Óvoda intézményvezetője.  

– Teljesen más lesz a komfortérzetünk, ha belépünk az elkészült uszodába. Mindent a jelenlegi jogszabályoknak megfelelően alakítanak ki. Minden a legmodernebb kialakítású lesz a tanmedencében – ecsetelte Királyné Egri Mónika.

A kerület önkormányzati képviselője emlékeztetett: tavaly decemberben kezdték meg a munkálatokat, ehhez szükséges volt azonban az a széleskörű társadalmi összefogás, amely révén megkezdődhetett a beruházás. Fülöp Csaba kiemelte: az önkormányzat 65 millió, míg a hazai úszószövetség 35 millió forinttal támogatta Magyarország egyetlen óvodai uszodájának felújítását.

– Nagyon széleskörű társadalmi összefogás jött létre a Szigligeti utcai tanmedence felújítása érdekében. 2015-ben első alkalommal támogatói jegyeket bocsátottunk ki, amelyből politikusok, közéleti személyiségek, sportolók vásároltak, nemcsak Békéscsabán, hanem országszerte. Nagyon sokan a nemes ügy mellé álltak, a vizes sport kiválóságia közül például Kemény Dénes, Drávucz Rita. Békéscsabán is nagyon sokan érezték úgy, hogy egy támogatói jegy vásárlásával elő tudják segíteni ennek az uszodának a felújítását – fogalmazott az önkormányzati képviselő.

Fülöp Csaba hozzátette: a medencefólia lehelyezését és a tereprendezést követően augusztus közepén próbaüzembe helyezik a tanuszodát, és a tervek szerint szeptembertől már át is adják azt az intézmény 150 csemetéjánek.

 

Galéria

További programok »

FEL