Juniálist tartottak és fejlesztőszobát is átadtak a Szigligeti óvodában

2018. június 9. 14:58 | Papp Ádám Sándor

Szombaton délelőtt a Szigligeti óvodában a gyermekek voltak a középpontban, hiszen mint városszerte sok helyszínen, itt is megtartották a Juniálist. Az eseményen továbbá átadták az elkészült fejlesztőszobát is.

 

 

Jimmy bohóc, veterán motorosok, ugrálóvár, arcfestés és zsákbamacska - többek között ezek várták a fiatalokat a Szigligeti óvodában.

 

Természetesen a vattacukor sem maradhatott el (Fotó: Ujházi György)

 

Továbbá egy új fejlesztőszobát is megtekinthettek a fiatalok. Az átadott helység korábban raktárként szolgált, azonban az óvoda vezetősége márciusban vetette fel az újítás ötletét, amelyet Békéscsaba önkormányzata 500 ezer forinttal, valamint Fülöp Csaba, a körzet egyéni önkormányzati képviselője 150 ezer forinttal támogatott.

Az intézmény vezetője elárulta: eddig nem rendelkeztek fejlesztőszobával, korábban a nevelői szobában dolgoztak a logopédusok és a gyógypedagógusok. Mint mondta: szükséges volt a környezet kialakítása azért, hogy nyugodt környezetben tudjanak a pedagógusok fejlesztő gyakorlatokat végezni a gyermekekkel. Egyelőre még üres a fejlesztőszoba, de a Marzek Kner Packaging Kft. által az óvoda 100 ezer forint támogatást kapott a berendezések beszerzésére. Királyné Egri Mónika továbbá elmondta: az eszközöknél igyekeznek majd előtérbe helyezni a környezettudatos szemléletet.

- Zöld óvodává szeretnénk válni, amelynek több feltétele is van. A fejlesztési alkalmakon kívül más funkciója is lesz a szobának. A helység jelenleg üres, de alkalmas lesz arra is, hogy berendezzünk egy tehetségműhelyt, ahol a gyerekek bogárvizsgálót használhatnak, vagy térképet böngészhetnek majd. Több olyan tevékenységet tudnak majd végezni, amellyel a környezettudatos szemléletet tudjuk erősíteni - fogalmazott az intézmény vezetője.

További programok »

Itthon

Telt ház volt a Városházi Esték első előadásán!

A Békéscsabai Jókai Színház munkatársai régóta készülnek a rendezvényre: teljesen új nézőtérrel és változatos előadásokkal várják a látogatókat. Nemcsak Békéscsaba lakossága, hanem a színművészek is nagyon várták már, hogy újra a városháza díszudvarán játszhassanak. A nagyérdemű elsőként a Maga lesz a férjem című darabot láthatta csütörtök este.
12:50
FEL