Workshopoztak a szegyások

2024. január 30. 11:00 | Such Tamás

A kaposvári Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Intézetéből négy oktató tartott workshopot a minap a békéscsabai Szent-Györgyi Albert Technikum (Szegya) művészeti szakos hallgatói számára a Fajó János Alkotóházában és a Jókai színházban.

– Rengeteg plusz információval, új látásmóddal, gazdagodtak a zömmel végzős hallgatóink a kétnapos workshop során – mondja Imre György, a Szegya oktatója. – A fotográfusok Károly Sándor Áron segítségével az analóg technika szépségeivel ismerkedtek, míg a grafikusok Leitner Barna vezetésével egy olyan feladatot kaptak, amely már átlépi a középiskolás szakképzés határait.

 

(Fotók: Imre György)

 

Hozzáteszi, Herédi Győző a divat szakosoknak tartott előadást; azonfelül a Jókai színházba is ellátogattak, ahol – mondhatni a sors pikantériájaként – megtekinthették a szintén Kaposváron oktató Juhász Katalin díszlet- és jelmeztervező munkáját.

***

A békéscsabai és a kaposvári intézmény néhány hónappal ezelőtt együttműködési megállapodást kötött. A partnerség részeként a terveik közt szerepel, hogy többek között kiállítási anyagokat cserélnek egymással.

 

Galéria

További programok »

FEL