Rangos elismeréseket nyertek a Szegyás diákok

2023. március 19. 09:19 | Vincze Attila

A BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium két fotó szakos diákja is első helyezést ért el a minap az 56. Országos Középiskolai Fotókiállításon Pécsett. Az intézmény a legeredményesebb iskola díját is elnyerte az eseményen.

Imre György, az iskola fotográfus oktatója megkeresésünkre elmondta, hogy közel nyolcszáz alkotás érkezett a pályázatra az ország egész területéről, ebből a legjobb száz képet állították ki, amiből az intézmény diákjainak huszonkilenc munkája szerepelt a tárlaton. Mint fogalmazott, ezt a megmérettetést kifejezetten azoknak a diákoknak rendezik, akik középiskolai fotós oktatásban vesznek részt.

A szervezők minden évben két kategóriában hirdetnek versenyt. Idén a profi kategóriában Pap Boglárka 13.G-s tanuló első helyezést ért el, valamint Nagy Kristóf 13.G-s tanuló a kreatív portré kategóriában vitte el a győztesnek járó díjat. Mivel a kiállított fotók mintegy 30 százaléka a Szegyás diákok alkotásaiból került ki, így mint a legeredményesebb iskola, a Halász Rezső vándorserleget is elnyerte az intézmény.

 

 

– Ez egy nagyon rangos elismerés mind a diákoknak, mind pedig az iskolának is, ebből is látszik, hogy milyen színvonalon zajlik az oktatás nálunk. Nekem oktatónak pedig egy erős visszacsatolás is volt egyben, mert most is rangos zsűri bírálta el a munkákat – részletezte Imre György. 

Hozzátette: a diákok egy részének már presztízsnek számít a nagy múltra visszatekintő megmérettetés, így a tavalyi sikeres szereplés után idén hasonlóan jó eredményre számítottak. 

Az eseményről az iskola egy összefoglaló videót is közzétett a Youtube csatornáján:

 

 

További programok »

Friss hírek

FEL