Színezd újra! - megnyílt a SZEGYA diákjainak fotókiállítása

2022. augusztus 30. 07:12 | Vincze Attila

Héftőn délután megnyílt a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium fotó szakos diákjainak kiállítása a magyar fotográfia napja tiszteletére. A tárlat október 5-ig tekinthető meg a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Az eseményen megjelenteket a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium művészeti munkaközösség vezetője köszöntötte. Novák Attila beszédében kiemelte: nagy öröm a számukra, hogy 2018 óta az iskola diákfotósai minden évben megtartják a magyar fotográfia napjához köthető kiállításukat. 

– Azért fontos a tagozatunk életében a mostani, mert minden évfolyamunkon most már van diák, tehát a 9., 10., 11., 12. és az ötödéves szakunkon is most már ott vannak a diákjaink, és ez nagy öröm számunkra, hogy a fotósaink elfoglalták a helyüket az alkotóházban – fogalmazott.

A tárlatot Jenei Péter nyitotta meg. A fotográfus-oktató elmondta, hogy a fényképezés az elmúlt évszázadokban hatalmas fejlődésen ment keresztül, azonban a legmodernebb fényképezőgépek mögött még ma is ott vannak a fotósok, akik személyes látásmódjukkal varázsolják egyedivé képeiket. 

– Nagy öröm számomra, hogy itt Békéscsabán, illetve a megyében több olyan szellemi műhely is működik, köztük kiemelkedő helyen a Szent-Györgyi Albert Technikum, ahol ezt a tudást a fiatalok elsajátíthatják, és ahogy a kiállított képeken is látjuk, azt a gyakorlatban egészen kiválóan alkalmazzák is – hangsúlyozta. 

A diákok felkészítő tanára ezúttal is Imre György volt, aki arról beszélt, hogy tulajdonképpen a Színezd újra! című kiállítás a tavalyi Nem szürkének születtem... tárlat továbbfejlesztése. A fotográfus elárulta, hogy a kiállítás 50 diák 30 munkáját jeleníti meg. 

– Ez egyfajta verseny is azért, egy háziverseny, hogy kinek a munkája jut ki a kiállításra, most már azért idáig eljutottunk, az előző években törekedtem arra, hogy mindenkinek legyen kint fotója, most már a hely szűke miatt nem lehet és ezáltal szerintem egyre jobb, igényesebb és minőségibb munkákat nézhetnek meg a látogatók – részletezte.

A Színezd újra! kiállítás október 5-ig tekinthető meg a Csabagyöngye Kulturális Központ Artérium kiállítóterében. 

Galéria

További programok »

FEL