Vízilabda: Villámkezdés után magabiztos csabai siker

2017. október 14. 13:05 | Kovács Dávid

Idei első győzelmére készült a Swietelsky-Békéscsaba együttese a férfi vízilabda OB I/B-ben. A viharsarki együttes nagyon jól kezdte az eddig szintén nyeretlen Szolnoki Dózsa elleni összecsapást, a második negyed elején már 6-0 volt az állás. A vendégek próbálták tartani a lépést, de a hazai győzelem nem forgott veszélyben, a vége 12-8-as siker lett.

A csabaiaknál akadtak hiányzók, dr. Makra Zsolt, Józsa Tibor és Dobra Róbert nem állt Szilágyi Kristóf vezetőedző rendelkezésére. Éppen ezért még több fiatal kapott játéklehetőséget, összesen öt húsz év alatti játékossal állt ki a házigazda, Balatoni László, Flajsman Dávid, Szabó Zsombor, Tifrea Ovidiu és Tóth Frank is ott volt a keretben.

A hazaiak jól kezdték az összecsapást, az első nyolc percben a több kapufát elérő szolnokiak beragadtak a rajtnál. Szabó Zoltán találatát három további követte, így a játékrész végére magabiztos előnyt dolgozott ki a Csaba (4-0). A második negyed elején ugyanott folytatta a házigazda, Rácz Norbert találatával már 6-0 állt az eredményjelzőn. Ekkor ébredeztek a vendégek, akik emberelőnyből javítottak, de hátul továbbra sem zárt jól a védelem, így a különbség megmaradt a félidőre (8-4).

 

Megvan az első siker

 

A harmadik negyed inkább úszóversenyre hasonlított, nem volt hatékony egyik csapat sem a kapu előtt. A szolnokiak találták meg hamarabb a góllövéshez vezető utat, Szabó Zoltán révén azonban kétszer a hazaiak is beköszöntek. A balkezes játékos 24 perc után már négy találatnál járt (10-7). A záró negyedre egy kicsit elfogyott a vendégcsapat, lelkesedésüket pedig Flajsman Dávid és Németh Dániel egy-egy gólja törte meg. A végén már nem kellett izgulnia a házigazdának, a jó kezdés után megtartotta előnyét és 12-8-ra győzött.

A tavalyi negyedik helyezett viharsarkiak ezzel megszerezték első idei sikerüket és csatlakoztak az élbolyhoz. A bajnokságot hazai pályán folytatják majd, október 21-én a Debrecen érkezik az Árpád fürdőbe.

A Békéscsaba-Szolnok mérkőzés összefoglalóját hétfőn 20.20-tól a Kezdőkör című magazinban láthatják, kedden 21 órától pedig a teljes mérkőzést is megmutatjuk a 7.Tv műsorán.

További programok »

FEL