Kétszer hét lőtt gól és két csabai vereség Szegeden

2023. november 12. 09:29 | behir.hu

A szegedi Tiszavirág Sportuszodában rendezték meg a férfi vízilabda OB II-es bajnokság A csoportja alapszakasza harmadik fordulóját. A sok fiatallal felálló csabai együttes két szoros csatát vívott, ám mindkétszer fejet kellett hajtaniuk ellenfelükkel szemben.

Swietelsky-Békéscsaba–MAFC-Infinityn Budapest 7–10 (1–2, 1–3, 2–5, 3–0)
OB II-es vízilabda-mérkőzés, alapszakasz, A csoport, Szeged. V.: Pintér János.
Békéscsaba: Korcsok P. – Budai, Laczó P., Fodor Zs. 1, Zsilák 2, Ajtai 3, Pallag 1. Cs.: Csendes, Puha, Dobos, Borsos, Hajdu A., Szanyi. Edző: Fodor Ádám, Ajtai Miklós.
MAFC: Nemeskéri-Kutlán – Maxim 1, Jansik 1, Mészáros, Kincses P. 1, Kincses B. 4, Farkas 1. Cs.: van den Bielerd Ian Wim (kapus), Kállai, Gergely 2, Zalay, Kiss B., Huber, Hegyi. Edző: Takács Bálint, Nagy Ambrus Milán.
Gól emberelőnyből: 7/4, ill. 7/3. Büntetők: 0/0, ill. 1/0.
Kipontozódott: Laczó P., ill. Zalay.

Az első félidő még kiegyensúlyozott játékot hozott, a fővárosiak a harmadik negyedet alaposan megnyomták és jelentős előnyre tettek szert. A záró etapot három góllal a csabaiak nyerték, de ez kevés volt az üdvösséghez – írja a csabai klub oldalának beszámolója.

Swietelsky-Békéscsaba–Szentesi Üdülőközpont 7–12 (3–1, 1–5, 2–2, 1–4)
OB II-es vízilabda-mérkőzés, alapszakasz, A csoport, Szeged. V.: Bujka János.
Békéscsaba: Vozár M. – Budai, Dobos 1, Fodor Zs., Borsos, Zsilák 2, Ajtai 2. Cs.: Korcsok P. (kapus), Csendes Cs., Laczó P. 1, Puha, Hajdu A., Szanyi, Pallag 1. Edző: Fodor Ádám, Ajtai Miklós.
Szentes: Bubori – Sóti 1, Werner, Gundl 4, Csuka 2, Papp 3 (1), Szabó J. Cs.: Busi, Gut 2, Csendes T., Őze. Edző: Fekecs Ádám, Szabó József.
Gól emberelőnyből: 8/1, ill. 6/2. Büntetők: 1/0, ill. 1/1.
Kipontozódott: Zsilák.

Másfél negyedig Ajtaiéknak állt a zászló, a félidőre egy nagy rohammal fordítottak a szentesiek. A folytatásban még egyszer felállt a Csaba, de a finis ismét a Kurca-parti alakulaté volt, amivel behúzták a három pontot.

– A két mérkőzés, két azonos forgatókönyvet takar, de ellentétes előjellel. Az első találkozón az elejét rontottuk el, nem volt eléggé fegyelmezett a csapat, és hiányzott a türelmes játék. Ezt ki is használta az egyébként fizikálisan fölényben lévő MAFC, 3–8 után összekapta magát a gárda, kis szerencsével még szorosabb lehetett volna a végeredmény. A második meccsen jól kezdtünk, aztán megtorpant a gárda a középső két negyedben. Ekkor nem csapatként működött a társaság, és sok volt a hiba is. A végjátékra összeszedettebb lett a játékunk, de tény, többet kellene csapatként muzsikálnia az együttesnek ahhoz, hogy pontokat szerezzünk az egyébként legerősebb csoportban is – értékelt Fodor Ádám.

További eredmények: Szegedi VTK–Szentesi Üdülőközpont 11–7. Szegedi UVTE–Szegedi VTK 11–11. MAFC-Infinityn Budapest–Csongrádi VVSE 12–11. Csongrádi VVSE–Szegedi UVTE 9–12.

Az állás hat forduló után: 1. Csongrádi VVSE 12, 2. MAFC-Infinityn, Budapest 12, 3. Szegedi UVTE 11, 4. Szegedi VTK 8, 5. Szentesi Üdülőközpont 6, 6. Swietelsky-Békéscsaba 3. (Azonos pontszám esetén az egymás elleni mérkőzés rangsorol, majd a gólkülönbség.)

 

További programok »

Sport

FEL