Háromból kettő: Előnyben a csabai fiatalok a végső rájátszás első felvonása után

2021. május 16. 15:23 | behir

A rájátszással megkezdődött a végső helyezések eldöntése az országos utánpótlás-bajnokság A2 csoportjában. Csapataink az összesítésben a Keleti csoport hetedik helyén végeztek, ezért a Nyugati csoport ugyancsak hetedik helyezettjével harcolnak egy páros csatában a 18 csapatos mezőny 14. helyéért.

A rájátszás első fordulóját a fővárosban, a Spartacus Kőér utcai uszodájában rendezték meg vasárnap. A csabaiak az első körben a három derbiből kettőt megnyertek. Az ifjúságiak ugyan kikaptak, de a serdülő és a gyermek csapat győzni tudott - írja a csabai klub hivatalos oldalának beszámolója. A visszavágókat két hét múlva rendezik.

Polo Academy Budapest Sport Club–Swietelsky-Békéscsaba 18–13 (6–1, 3–4, 5–2, 4–6)

Országos vízilabda-bajnokság, ifjúságiak, A2 rájátszás a 14. helyért, első találkozó, Budapest. V.: Tordai Gábor, Bors Dorottya. Polo Academy SC: Dobos – Algács 2, Gróf D. 1, Gróf L. 5, Rajnai 1, Zalay 7 (4), Berényi 1. Cs.: Barzsó, Vida, Ollero, Wurm 1. Edző: Maurizio Ceccarelli, Szedmák Dávid, Zalay Edit. Békéscsaba: Vozár M. – Lukácsi M. 1, Gémesi, Vozár B. 2 (1), Paksi B. 4, Károlyi, Csatári 3 (1). Cs.: Szatmári Zs. (kapus), Dimák, Sipos 1, Osgyán, Bozgán 2, Kis S. Edző: Ajtai Miklós. Gól emberelőnyből: 7/7, ill. 3/1. Büntetők: 4/4, ill. 2/2. Kiállítás 4 percre: Dimák. Kipontozódott: Lukácsi M., Paksi B.

Mintha még a buszban maradt volna a gárda, nagyon nehezen lendültek bele a mérkőzésbe, nem véletlen, hogy az első negyedben tetemes előnyre tettek szert a fővárosiak. A folytatásban viszont akadtak szép periódusok, próbált felzárkózni a csabai csapat, ám amint megközelítette ellenfelét, az újabb fokozatba kapcsolt, így a végére is megmaradt a mérkőzés elején kiharcolt ötgólos előnyük.

Ajtai Miklós: – Tény és való, az elején nagyon bealudtunk, de aztán egyre jobban ocsúdott a csapat. A problémák akkor kezdődtek, amikor 9–7-nél kipontozódott Lukácsi Marcell, majd jött a „brutaliti”, a négyperces kiállítás, ami alatt 14–7-re elhúzott az ellenfél. Még innen is sikerült valamennyire felkapaszkodnunk, de az eredményen változtatni már nem tudtunk. Sajnálom, mert a látottak alapján akár pontot is szerezhettünk volna.

Polo Academy Budapest Sport Club–Swietelsky-Békéscsaba 8–12 (1–3, 2–2, 4–3, 1–4)

Országos vízilabda-bajnokság, serdülők, A2 rájátszás a 14. helyért, első találkozó, Budapest. V.: Pszota János, Tordai Gábor. Polo Academy SC: Varga B. – Vámos, Gróf D. 2 (1), Braun, Kisbalázs 1, Vida 3, Ollero 2 (1). Cs.: Kasza, Vincze. Edző: Szedmák Dávid, Zalay Edit. Békéscsaba: Szatmári Zs. – Gémesi 1, Bozgán 3 (2), Pálenkás, Szanyi 2, Paksi G., Osgyán 1. Cs.: Komlódi, Kvasz 4, Fodor Zs. 1, Kiss Z. Edző: Ajtai Miklós. Gól emberelőnyből: 4/2, ill. 4/0. Büntetők: 3/2, ill. 3/2.

Változatos csatát hozott a találkozó, a harmadik negyed végéig nyílt volt az összecsapás. Csapatunk egy remek finist mutatott be négy góllal, amire csak eggyel válaszolt az ellenfél, így végül a mieink örülhettek a győzelemnek.

Ajtai Miklós: – Nem volt jó előjel, hogy a korábbi meccsen kipörgetett Dimák Csanádra nem számíthattam, továbbá az előbbi mérkőzésen megsérült Horváth Szabolcsra sem. Így végül hat serdülő és hat gyermek korosztályú pólóssal álltunk ki. Ilyen előzmények ellenére remekül küzdött a gárda, az első perctől kezdve uraltuk a találkozót. Bár volt kétszer három perces hullámvölgyünk, hamar túltették magukat rajta a fiatalok, és végül szép játék után biztos győzelmet arattak.

Polo Academy Budapest Sport Club–Swietelsky-Békéscsaba 11–26 (1–9, 3–6, 3–5, 4–6)

Országos vízilabda-bajnokság, gyermek korosztály, A2 rájátszás a 14. helyért, első találkozó, Budapest. V.: Bors Dorottya, Pszota János. Polo Academy SC: Varga B. – Kasza 2, Kisbalázs 6 (1), Tamis, Benyovszki 1, Kunczly 1, Kiss Jázmin. Cs.: Szabó A. 1, Medgyesi. Edző: Zalay Edit, Sikter Richárd, Szedmák Dávid. Békéscsaba: Lisztes – Kiss Z. 2, Hajdu A. 3 (1), Szanyi 4 (2), Fodor Zs. 7, Kvasz 6, Komlódi 2. Cs.: Budai, Tasnádi, Horváth Sz., Surányi 2, Szalai, Bujdosó, Beregszászi. Edző: Csabai Zoltán. Gól emberelőnyből: 6/0, ill. 2/1. Büntetők: 2/1, ill. 4/3. Kipontozódott: Kunczly.

Óriási elánnal vetette magát a küzdelembe csapatunk, kíméletlenül tűz alá vette a fővárosiak kapuját, és rendre eredményesek voltak fiataljaink, amit alátámaszt, hogy 11 perc játék után már 1–12-öt mutatott az eredményjelző. Ezen a napon minden tekintetben felülmúlta együttesünk ellenfelét, és még ilyen arányban is megérdemelten nyertek.

Csabai Zoltán: – A korábbi eredményeik alapján előre látható volt, hogy nem egy acélos csapat vár ránk, hiszen a Nyugati csoportban sem sok pontot szereztek a fővárosiak. Hamar jelentős előnyre tettünk szert, így aztán a folytatásban sokat cserélhettem, és néhány fiatalt pihentettem is, hogy a nap utolsó meccsén, a serdülők összecsapásán is jó erőben bevethetők legyenek. Végül egy nehézség nélküli, magabiztos győzelmet arattunk, vagyis könnyedén vettük az akadályt.

 

További programok »

FEL