Az Újpesttel csapott össze a Békéscsaba a vízilabda utánpótlás-bajnokságban

2024. május 12. 16:33 | Csiffáry Zsuzsanna

Országos utánpótlás-bajnokságot rendeztek a békéscsabai Árpád fürdőben vasárnap. A vármegyeszékhelyre az Újpest utánpótlás-csapatai érkeztek.

A március elején lezajlott A csoportos felsőházi odavágón a fővárosban a békéscsabai gyermekcsapat óriási csatában egygólos győzelmet aratott (10–11), a csabai serdülők kettővel kikaptak (10–8), míg az ifjúságiak csatája könnyű lila-fehér győzelmet hozott (21–7). 

– Számunkra az elsődleges cél minden évben, hogy a legjobb nyolc közé kerüljünk, ami idén sikerült, tavaly azonban elmaradt. A mérkőzéseinket itt szoktuk lejátszani, melyek mind a sportolóink fejlődését szolgálják. Évről évre így szeretnénk egyre közelebb kerülni az első osztályhoz, hiszen hosszútávú célunk az, hogy élvonalbeli utánpótlás csapatokat neveljünk – fogalmazott Fodor Ádám vezetőedző, aki hozzátette, hogy június nyolcadikán a felnőtt csapat két mérkőzést játszik, illetve az utánpótlás csapatoknak szintén két megmérettetése lesz a közeljövőben. 

A vasárnapi fordulóban a Swietelsky-Békéscsaba gyermekcsapata 6:9-re alulmaradt az Újpesti VSE-vel szemben. Such Bertold, a hazai csapat tagja kérdésünkre hangsúlyozta, hogy az indítás nem igazán sikerült jól. 

– Sajnos nem kezdtünk a legjobban, fejben nem voltunk koncentráltak. A jövőben is erre kell összpontosítanunk, hogy koncentráltak legyünk – fogalmazott a játékos. 

A nap további eredményeit illetően hasonló kép rajzolódott ki, ugyanis a hazaiak serdülőcsapata 3-8-as vereséget szenvedett a fővárosiak ellen, míg a csabai ifisták 10-19-re kikaptak az újpestiektől. 

 

Galéria

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
16:08
FEL