Vízilabda: Csabai vereség a strandszezon nyitányán

2018. április 28. 18:05 | Kovács Dávid

A Nagykanizsán elszenvedett egygólos vereség után újra minimális különbséggel kaptak ki a csabai pólósok. Dr. Szilágyi Kristóf csapata a Vasas második csapatát fogadta a nyári szezont nyitó Árpád fürdőben és ugyan nagyot hajrázott, mégis 9-8-ra kikapott.

Swietelsky-Békéscsaba—Vasas SC 8—9 (1—3, 1—3, 1—1, 5—2)

OB I B-s vízilabda-mérkőzés, B csoport, Békéscsaba, Árpád fürdő, 100 néző. V.: Tordai Gábor, Bereczki Miklós. Békéscsaba: Ormai — Szabó Zs., Szabó Z. 2 (1), Józsa, Mucsi, Major, Németh D. 4. Cs.: Tifrea, Tóth F., Rácz, Ajtai 2, Páll. Edző: dr. Szilágyi Kristóf. Vasas: Dévai — Vadovics, Ladányi 2, Fazekas 1, Hajdu A. 2, Trombitás 2 (1), Farkas. Cs.: Hajdu L. 2, Korom, Landherr, Bátky, Maschefszky, Krisán. Edző: Plézer János.

Gól emberelőnyből: 12/1/, ill. 9/4. Büntetők: 1/1/, ill. 1/1. Kiállítás cserével: Józsa. Kipontozódott: Józsa, ill. Trombitás. Az eredmény alakulása: 0—1, 1—1, 1—4, 3—8, 7—8, 7—9.

A csabaiak mestere mankóval és rögzítővel a lábán érkezett a szombati derbire, miután a keddi vizes edzés helyére illesztett rendhagyó focitalálkozón letapadt a lába egy forduláskor, és a diagnózis szerint részleges bokaszalag-szakadást szenvedett. A hazaiak nem is kezdtek jól, ugyan először még sikerült az egyenlítés, az első harmad végén már 3-1-re vezetett a Vasas. A viharsarki alakulat sorra elhibázta az emberelőnyős helyzeteit, a fővárosiak a másik oldalon nem rontottak és megduplázták az első nyolc percben szerzett előnyüket (2-6). 

A csabaiak játékán alaposan meglátszott a kéthetes rendszertelen edzés, ami az Árpád fürdő nyári átállása miatti bezárásából fakadt, de az is a vendégek malmára hajtotta a vizet, hogy a házigazdák egyik meghatározó játékosa, Józsa Tibor hamar, már az első játékrész végén a végleges kiállítás sorsára jutott. Az angyalföldiek a harmadik negyedben megőrizték négygólos vezetésüket, de a csabaiaknak legalább a védekezése összeállt a jól működő szoros emberfogással (3-7). A záró játékrészben megtáltosodott a Csaba, és a négygólos Németh Dániel vezetésével 8-7-re felzárkózott. Innen megint a vendégek mozdultak el, de a hajrában mégis esély nyílt az egyenlítésre. Az utolsó másodpercekben Ajtai Miklós egalizálhatott volna, de ejtése nem hozott sikert, így megint pont nélkül maradt a csabai gárda.

A viharsarkiak maradtak a felsőház 8. helyén, egy hét múlva hazai pályán javíthatnak az UVSE ellen.

A Békéscsaba-Vasas SC mérkőzés legizgalmasabb pillanatait a hétfőn 20.20-kor startoló Kezdőkörben is láthatják, a teljes mérkőzést csütörtökön 21 órától mutatjuk meg felvételről a 7.Tv-n.

 

 

További programok »

FEL