Vízilabda: Csabai siker az osztályozó első meccsén

2019. június 6. 20:27 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsaba 12-8-ra nyert a Tatabánya ellen a vízilabda OB I/B-ben maradásért rendezett osztályozó első mérkőzésén az Árpád fürdőben.

A csabai együttes jobban kezdte az összecsapást, négy perc alatt 3-0-s előnyt szerzett. A vendégek ugyan kiegyenlítettek, de a negyed vége előtt egy másodperccel Páll Bence újra vezetéshez juttatta a házigazdát (4-3). A házigazda sokkal jobban játszott a második negyedben és négy gólra növelte az előnyét a félidőre (7-3).

Dr. Szilágyi Kristóf csapata a harmadik játékrészben Németh Dániel vezetésével őrizte meg magabiztos vezetését (10-6). A hazai együttes a záró negyedben már nem engedte ki a kezéből a győzelmet és 12-8-ra diadalmaskodott.

A Békéscsaba ezzel a sikerrel 1-0-ra vezet az egyik fél második győzelméig tartó párharcban. A két csapat szombaton Tatabányán újra összecsap egymással. A  viharsarkiak győzelmük esetén megőrzik másodosztályú tagságukat.

 

További programok »

Sport

Magyar Kupa: Hősiesen helytállva estek ki a csabai fiatalok

Nagyon nehéz helyzetben volt, de mégis kiállt a Magyar Kupában a Békéscsaba 1912 Előre. A lilák a koronavírus miatt csak a ifi csapatukat tudták kiállítani a Diósgyőr ellen. A DVTK az első félidőben nem találta a fogást ellenfelén, de a fordulást követően cseréi révén eldöntötte a továbbjutás sorsát.
2020. október 29. 18:48
FEL