Vízilabda: A Tatabánya ellen osztályoznak a csabai pólósok

2019. június 5. 12:17 | behir

Az OB I B-s vízilabda-bajnokság alsóházának küzdelemsorozata immár két hete véget ért, a Swietelsky-Békéscsaba pedig a 19. helyen zárt, így újra vízbe kell ugrania azért, hogy megőrizze másodosztályú tagságát. Az elmúlt hétvégén befejeződött az OB II-es rájátszás is, ezzel pedig eldőlt, hogy a viharsarkiak a Tatabányai VSC ellen játszanak az osztályozós párharcban.

Az OB I B-s hazai bajnoki címet a BVSC-Zugló II. nyerte, ám mivel a legfelsőbb osztályban már van egy csapatuk, így az őket követő Szegedi FVCS kapta meg a jogot a feljutásra. A csongrádiak így egy év után rögtön visszatérhetnek a legjobbak közé. A mezőny alján, a 20. helyen a budapesti MAFC 113 végzett, és a harmadosztályban folytathatja. A Swietelsky-Békéscsaba is a vonal alá esett azzal, hogy a 19. helyen zárt, ám a kiírás értelmében az OB II ezüstérmesével két győzelemig tartó osztályozót játszik - írja a csabai klub hivatalos oldala.

Az OB II felsőházába is négy csapat jutott, a háromfordulós körmérkőzések után az Oázis SC Budapest jutott fel egyenes ágon a másodosztályba a Tatabányai Vízmű SC lett a második és nyert osztályozós jogot. A Szegedi ÚVTE végzett a harmadik pozícióban, míg a Váci VSE a negyedik helyen zárt. 

Ezzel az is eldőlt, hogy a Békéscsaba és a Tatabánya játssza az osztályozót. A csapatok már ezen a héten elkezdik a két nyert mérkőzésig tartó párharcot.

A feljebb lévő osztály jogán először a viharsarkiak kezdhetik hazai pályán a csatát, és ha szükség van a harmadik derbire, abban az esetben is az Árpád fürdőben rendezik a mindent eldöntő találkozót. 

 

Íme a pontos menetrend:

Június 6., csütörtök, 18.00 óra: Swietelsky-Békéscsaba—Tatabányai VSC, Békéscsaba, Árpád fürdő, jv.: Berki András, ifj. Kádár József.

Június 8., szombat, 11.30: Tatabányai VSC—Swietelsky-Békéscsaba, Tatabánya, jv.: Marnitz Miklós, Petik András.

Június 13., csütörtök, 18.00 óra (ha szükség van a harmadik találkozóra): Swietelsky-Békéscsaba—Tatabányai VSC, Békéscsaba, Árpád fürdő, a játékvezető párost később jelölik ki.

 

További programok »

Sport

Új helyszínre költözik a békéscsabai extrém-sport pálya

Új helyszínre költözik a békéscsabai extrém sport kedvelőinek közösségi tere jövő hét hétfőn. A skatepark a Békéscsabai Városi Sportcsarnok mögötti terület helyett a jövőben a MÁV pályán üzemel majd. A közgyűlés a döntést a SMART Grid beruházás létrehozásával indokolta.
14:22
FEL