Vízilabda: A csabaiak a Szolnok ellen indítják a rájátszást

2019. március 28. 17:27 | behir

Egy héttel az alapszakasz zárása után máris kezdődik az OB I/B-s felnőtt bajnokság rájátszása a vízilabdásoknál. A csabai gárda az alsóházban, a kiesés elkerüléséért harcol majd a pontvadászatban.

Miként a korábbi években, ezúttal is az alapszakasz végeredményének függvényében háromfelé osztják az A és a B csoport tíz-tízfős mezőnyét - írja a csabai egyesület hivatalos oldala. A két csoport első négy-négy helyezettje, vagyis nyolc együttes (Kanizsa VSE, BVSC-Zugló, Szegedi VCS, Vasas, Ybl WPC, Angyalföldi DSE, Debrecen, Dunakanyar WPC) a bajnoki címért és a dobogós helyezésekért folytatja. Az alapszakasz 5-7. helyezettje, három-három csapat (Ceglédi VSE, Neptun VSC, Ferencváros II., Kaposvár II., Budapest Honvéd II., A HÍD OSC Újbuda II.) a végelszámolás 9-14. helyeit veszik célba.

A Swietelsky-Békéscsaba az alsóházba került, miután a B csoportban a nyolcadik helyen zárta az alapszakaszt. Ide a viharsarkiakon kívül a „csoporttársak” közül a Fehérvár VSE, a MAFC 113, az A csoportból pedig a Hódmezővásárhely VSC, az egri Eszterházy Károly ESC és a Szolnoki Dózsa II. került. Ez a hat csapat a 15-20. helyért folytatja a küzdelmet március 30-ától május 11-éig. A csoporttársak elleni alapszakaszban elért eredményeket mindenki viszi magával. A csabai csapat a székesfehérváriak és a MAFC elleni kettős győzelemmel máris a tabella élén áll. A folytatásban csak a másik csoport három együttesével kell megvívni oda-visszavágó alapon.

 

Az alsóház állása:

1. (15.) Swietelsky-Békéscsaba 12 pont, 2. (16.) Hódmezővásárhely VSC 9, 3. (17.) Fehérvár VSE, Székesfehérvár 9, 4. (18.) Eszterházy Károly Egyetem és Szabadidős SC, Eger 6, 5. (19.) Szolnoki Dózsa II. 3, 6. (20.) MAFC 113 0.

 

A menetrend:
Március 30., szombat: Békéscsaba-Szolnok
Április 6., szombat: Eger-Békéscsaba
Április 13., szombat: Hódmezővásárhely-Békéscsaba
Április 27., szombat: Szolnok-Békéscsaba
Május 4., szombat: Békéscsaba-Eger
Május 11., szombat: Békéscsaba-Hódmezővásárhely

 

További programok »

Sport

Magyar Kupa: A Békéscsaba továbbjutott a legjobb 64 közé

A Békéscsaba 1912 Előre hátrányból fordítva 4-1-re nyert a Vác ellen idegenben és bejutott a MOL Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé. A Békés megyei együttesek közül a két NB III-as gárda, a Füzesgyarmat és a Körösladány, valamint a megyei kvalifikációban küzdő Gyulai Termál FC is kiesett.
2020. szeptember 19. 17:55
FEL