Érzelemdús idényzáró – hazai pályán szerezheti meg a bronzérmet a BRSE

2024. április 25. 06:12 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsaba csütörtökön zárja a 2023/2024-es idényt, a MÁV Előre Foxconn elleni bronzcsata mindent eldöntő, ötödik összecsapásán a győztes megszerezheti a 3. helyet a női röplabda Extraligában.

A BRSE egy hullámzó szezon végén egy az idényt jól leíró párharcot vív, hiszen ugyan vezetett, majd hátrányba került, végül öt szettben nyert a MÁV Előre otthonában. Tóth Gábor együttese először győzött idegenben az idei rájátszásban, ezzel kiharcolta a lehetőséget, hogy hazai pályán szerezze meg a bronzérmet.

A negyedik találkozó megmutatta, hogy a csabai alakulat képes mentálisan is felnőni a feladathoz, ami egy ilyen kiélezett helyzetben, komoly téttel bíró, szezonzáró rangadón talán a legfontosabb tényező lehet.

– Az fog dönteni, hogy ki érkezik elkötelezettebben a társai, a körülötte dolgozók, a klubja és a szurkolók iránt, és ki hozza ki magából a még benne lévő tartalékot. Aki ezen a meccsen megáll, az viszont szerintem veszíteni fog. Agresszívnak kell lenni és akarni a sikert, szükség van a jó mentális állapotra a szezon legvégén. Ez egy emelkedett pillanat és egy érzelmileg túlfűtött meccs lehet, sőt kellene, hogy legyen, hiszen lesznek olyanok, akiknek ez az utolsó itteni mérkőzésük. Ezeket az érzelmeket kell pozitív energiává átalakítani és ehhez kell elköteleződni, mindent kifacsarni, ami bennünk van – fogalmazott a vezetőedző a klub hivatalos oldalán, aki azt is elárulta, hogy nincs rossz állapotban a csapat, mindenki egészséges és bevethető.

A mérkőzés csütörtökön 18:00 órától kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a két játékvezető Szabó Péter és Halász Tibor lesz. A csabai klub közölte, hogy a mérkőzést követő ceremónia és díjátadók után, a rendezők irányítása mellett szurkolóink beléphetnek a küzdőtérre, hogy köszöntsék a játékosokat.

A találkozót csütörtökön 21 órától felvételről láthatják a 7.Tv-n!

 

További programok »

FEL