Röplabda: Magabiztos sikerrel előnyben a BRSE - galériával

2023. március 23. 20:42 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsaba 3-0-ra nyert a MÁV Előre ellen a női röplabda Extraliga negyeddöntőjének első mérkőzésén. Tóth Gábor csapata így vezetést szerzett az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban.

SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA–MÁV ELŐRE SC-ST. SOLAR 3:0 (16, 20, 18)
Extraliga-negyeddöntő, 1. mérkőzés. Békéscsaba, 750 néző. Vezette: Horváth, Tillmann.
BRSE: Drpa 17, Vasileva 13, Glemboczki 10, Pintér 6, Mosher 12, Bagyinka 3. Csere: Kertész (libero), Bodnár, Karhu 3, Oliinyk. Vezetőedző: Tóth Gábor.
MÁV ELŐRE: Dvoracek 16, Narancic 1, Tóth 8, Csabai 1, Szabó 5, Ertz 11. Csere: Kovács (libero), Kiss, Szilágyi. Vezetőedző: Nagy Fanni.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Békéscsaba javára.

Az ötszörös bajnok, tavalyi ezüstérmes csabai együttes az újonc MÁV Előre ellen kezdte el a rájátszást az Extraliga 2022/2023-as szezonjában. Tóth Gábor csapata először lépett pályára a MEVZA-kupa-győzelem óta, így a negyeddöntő első összecsapása előtt Szarvas Péter polgármester és Varga Tamás alpolgármester köszöntötte a játékosokat, majd a Himnusz hangjaira felvonták a kupagyőzelemnek emléket állító zászlót is.

 

Szarvas Péter polgármester is köszöntötte a játékosokat (Fotó: Imre György)

Szarvas Péter polgármester is köszöntötte a játékosokat (Fotó: Imre György)

 

A hazaiaknál Ceyda Aktas, Molcsányi Rita és Bodnár Dorottya is pihenőt kapott, azonban a vezetés így is megvolt az első szett elején. A vendégek nem szerettek volna leszakadni és maradtak ellenfelük nyomában (15-14). A Pintér helyére érkező helyére érkező Salla Karhu remek nyitássorozattal döntötte el az első szett sorsát. A játékrészt a jól teljesító Lia Mosher zárta le (25-16).

A második etap elején is kiegyenlített volt a küzdelem, a Csaba előrébb is járt, de a fehérváriak szintén egy amerikai légiós, Maia Dvoracek vezetésével fordítottak (8-10). A házigazda ugyan fordított, de a vendégek ezúttal is ragadtak ellenfelükre (19-17). Ezt követően egy 4-0-s rohamot produkált a BRSE, így nem maradtak izgalmak, a negyedik szettlabdát Glemboczki Zóra értékesítette (25-20).

A harmadik játszmát kezdte legjobban a csabai gárda, a jó nyitások mellé megérkezett a határozott blokkmunka is (10-5). A MÁV Előre ugyan még egalizált, de ennél többre nem futotta az erejéből. Ismét rákapcsolt a BRSE, Marta Drpa és Lia Mosher vezetésével nem volt kérdés a háromszettes hazai győzelem (25-18).

 

Együtt a szurkolók és a csapat (Fotó: Imre György)

Együtt a szurkolók és a csapat (Fotó: Imre György)

 

A találkozó végén a szurkolóknak lehetősége nyílt arra is, hogy közös fotókat készítsenek a játékosokkal és a frissen megszerzett MEVZA-trófeával. Tóth Gábor csapata 3-0-s győzelmével vezet a párharcban, folytatás vasárnap 18 órától Székesfehérváron. A Swietelsky-Békéscsaba–MÁV Előre összecsapást pénteken 21 órától felvételről láthatják a 7.Tv-n és a behir.hu/tv oldalon, de a találkozó a behir.hu Youtube-csatornáján is visszanézhető lesz!

 

 

Így látták a vezetőedzők

 

Tóth Gábor: Sok hibával kezdtünk, különösen nyitásban, de aztán helyreállt a rend. Volt egy hosszabb játékmegszakítás is, de ez sem nyomta rá a bélyegét a csapat teljesítményére. Nem sziporkáztunk, nehéz meccs volt, az volt a fontos, hogy a lehető legkevesebb ki nem kényszerített hibával játsszunk, és hogy például Lia Moshert tudjuk integrálni a játékba. Úgy gondolom, hogy ez jól sikerült, megérdemli a dicséretet, remekül játszott véleményem szerint. Szeretnénk a lehető leghamarabb lezárni ezt a párharcot.

Nagy Fanni: A 3:0-s vereség ellenére büszke vagyok a lányokra, amiket begyakoroltunk, azokat megcsináltuk, egy-két hibán még javítani kell és igyekszünk még többet kihozni a hazai meccsből vasárnap!

 

Galéria

További programok »

FEL