Ötszettes vereség után távolodott a bronzéremtől a BRSE

2024. április 17. 21:49 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsaba hazai pályán 3–2-re kikapott a MÁV Előre Foxconn együttesétől a női röplabda Extraliga bronzpárharcának harmadik mérkőzésén, szerdán.

SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA–MÁV ELŐRE FOXCONN 2:3 (-22, -22, 20, 17, -11)
Extraliga-rájátszás, 3. helyért, 3. mérkőzés. Békéscsaba, 730 néző. Vezette: Tillmann, Horváth M.
BRSE: Glemboczki 17, Stepanenko 21, Bodnár 6, Pintér 12, Aydinogullari 1, Paskova 16. Csere: Kertész (libero), Kotormán, Becic 1, Kump. Vezetőedző: Tóth Gábor.
MÁV: Dvoracek 29, Andersson, Király-Tálas 4, Markovic 16, Matos 13, Orosz 10. Csere: Kovács (libero), Vacsi 1, Pallag 1. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.
A párharc állása: 2–1 a MÁV Előre javára.

1–1-ről folytatódott az Extraliga bronzcsatája, miután először a BRSE, majd a MÁV Előre is megnyerte első hazai mérkőzését, a harmadik találkozónak pedig ismét a Békéscsabai Városi Sportcsarnok adott otthont. Az összecsapás előtti gyászszünettel a klub első elnökére, a szerdán elhunyt Molnár Lászlóra emlékeztek a kilátogatók.

Izgalmas és szoros labdamenetekkel, váltott pontszerzéssel indult az összecsapás, elsőként a MÁV Előre tudott ellépni kettővel 2:4-nél. Akadozott a gépezet, ezért Tóth Gábor cserékhez folyamodott. A csabaiak lemaradása volt már hét egység is, majd Luna Becic és Miroslava Paskova vezérletével elkezdődött a felzárkózás, 22:22-nél sikerült az egyenlítés. A vendégek második időkérése után már csak fehérvári pont született, így el is vitték a nyitó szettet (22:25).

A térfélcsere után ugyan a BRSE jobban kezdett, azonban a szett közepén egy ötös sorozat sem volt elég ahhoz, hogy leszakítsa ellenfelét. Fordulatos játékot láthattak a szurkolók, a végjáték 20:20-ról indult és ugyanaz történt, mint Fehérváron és az első szettben: a MÁV volt a jobb és 2:0-s vezetésre tett szert (22:25).

Hektikusan indult a harmadik játszma, váltott vezetéssel haladtak a csapatok, az ötszörös bajnok ugyan öt pontot szerezve ellépett, de pár perc után ismét egyenlő volt az állás. 14:15 után a házigazda volt kiegyensúlyozottabb, az első szettlabdát Glemboczki Zóra értékesítette, így csapata szépített (25:20).

A hullámzás a negyedik felvonásra is megmaradt, majd Miroslava Paskova vezetésével lendületbe jött a Csaba, de Glemboczki nyitásai is segítettek, 15:9-nél már a második ászával jelentkezett. A BRSE a hajrában szebbnél szebb megoldásokkal menetelt, az első játszmalabdát Bodnár Dorottya váltotta pontra (25:17).

Következhetett a párharc szempontjából kulcsfontosságú ráadás, amit sokkal jobban kezdtek a vendégek, miután övék lett az első három labdamenet. Szívósan küzdött a házigazda, a térfélcserénél már 8:7-re vezetett. Gyorsan fordított a MÁV Előre, majd az utolsó öt pontból négyet megszerzett és végül több mint kétórás csatában elvitte a győzelmet a városi sportcsarnokból (11:15). A sikerrel a MÁV Előre 2–1-re vezet az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban és amennyiben szombaton újra nyer, akkor megszerzi a bronzérmet.

A Swietelsky-Békéscsaba–MÁV Előre Foxconn mérkőzést csütörtökön 21 órától felvételről láthatják a 7.Tv-n!

 

Így látták a vezetőedzők

Tóth Gábor: Szakmailag is nehéz volt menedzselni, hogy visszajöjjünk a meccsbe, mert ha nem váltunk bele a cserékkel, akkor ez egy 3:1-es vereség. Nem történt más, mint ami a szezonban mindig: a fontos pillanatokban rendre hibáztunk, és amikor így visszajön a csapat, ilyen menetelést produkál, aztán 10:10 után egy pontot képes csinálni, akkor sajnos azt kell mondanom, nem érdemlünk győzelmet. Az ellenfél többet tett azért, hogy nyerjen, annak ellenére, hogy tudtuk mi is, hogy mi a tét. Amikor nüanszokon múlik egy meccs, akkor semmire sincs garancia, de amíg a fontos pillanatokban megáll a kezünk és taktikailag rossz megoldásokat választunk, nem tanulunk semmiből, akkor nagyon nehéz a dolog.

Lukasz Przybylak: Az első két szettben az egyik legjobb játékunkat nyújtottuk. Aztán a Békéscsaba visszaszerezte az önbizalmát, onnantól kezdve nehéz dolgunk volt, de az ötödik szettben jobban kezdtünk és szépen őriztük azt az előnyünket. Nagyon örülök a győzelemnek, de ez rengeteg energiát felemésztett, úgyhogy most a regeneráció a legfontosabb.

 

További programok »

FEL