Röplabda: Egyenlített a MÁV Előre a bronzcsatában

2024. április 14. 20:12 | behir.hu

3-0-ás vereséget szenvedett a Swietelsky-Békéscsaba a MÁV Előre Foxconn otthonában, a női röplabda Extraliga 3. helyéért zajló párharc második mérkőzésén, vasárnap este.

MÁV Előre Foxconn–Swietelsky-Békéscsaba 3:0 (23, 22, 23)
Extraliga, III. helyért, 2. mérkőzés, Székesfehérvár. Vezette: Kiss, Adler.

MÁV Előre: Dvoracek 16, Andersson 3, Király-Tálas 5, Markovic 17, Matos 13, Orosz 7. Csere: Kovács (libero), Vacsi, Pallag. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.

Békéscsaba: Glemboczki 12, Stepanenko 7, Bodnár 2, Pintér 12, Aydinogullari 2, Paskova 8. Csere: Kertész (libero), Strumilo 1, Kump 1, Kotormán. Vezetőedző: Tóth Gábor.

 

1–0-s vezetéssel érkezett a BRSE Székesfehérvárra azok után, hogy kedden olykor kiváló játékkal 3–1-re legyőzték a MÁV Előre Foxconnt a bronzcsata első meccsén. Az idegenbeli meccs viszont mindig más történet (ebben a rájátszásban még nem sikerült vendégként nyernie a csabai lányoknak), úgyhogy könnyűnek semmiképp sem nevezhető feladat várt rájuk a koronázóvárosban.

Nem is indulhatott volna szorosabban a második találkozó, az első tizenkét pont felváltva született: a fehérváriak megszerezték a vezetést, a csabaiak pedig mindig egyenlítettek. Ez a tizenharmadik, egészen hosszú labdamenettel tört meg, amikor a vendégek kerültek az élre Pintér Andrea blokkjával, és tovább is vitték a lendületüket, 7:11-nél időt kértek a hazaiak. Egyből lefelezték a hátrányukat, sőt egy pontra is visszajöttek, de a remek blokkmunkának köszönhetően hamar visszaépítette a BRSE a négypontos fórt. Ezt 14:18-ig őrizték, majd két fehérvári pont után Tóth Gábor is időt kért, ami után bemutattak egy tökéletes centertámadást, aztán Glemboczki Zóra is parádésan pörgetett egy rövid keresztet. Szenzációsan működött a csabaiak sánca, viszont a támadásaikba sokszor csúszott hiba, ezt kihasználva feljött mínusz egyre a MÁV Előre, 23-nál pedig be is fogta a viharsarkiakat. A csabai időkérés után ők jutottak szettlabdához, és meg is csinálták, ezt a szettet bizony kicsavarták a csabai lányok kezéből egy 7:1-es finissel.

Miroslava Paskova egy ásszal nyitotta meg a második játszmát, nem sokkal később a MÁV Előre is szerzett egyet, majd Pintér is, amivel 4:3-ra vezetett a vendég csapat. Nem a nyitásfogadások szettje volt a második, eléggé hektikusan alakult ez a periódus, mind játékban, mind eredményben. 10:8-as hazai vezetésnél Tóth Gábor időkérésre szánta el magát, de ezután is távolodtak a fehérváriak, akik elkezdték megtalálni a csabaiak blokkjának szélét. Tóth Gábor cserékkel is próbált életet lehelni a csapatba, majd négypontos lemaradásnál ismét időt kért. Fel is jött a Csaba kettőre, sőt 16:17-nél már Lukasz Przybylak hívta magához tanítványait. Erre Glemboczki rántott elő egy ászt a kalapból, megvolt az egál, ám egyből összeszedte magát a házigazda és egy hárompontos sorozattal elugrott. Leszakítani viszont nem tudta a BRSE-t, Kump Alíz és Paskova pontjaival azonnal utolérték a Fehérvárt, 20:20-ról indult a hajrá, de 21:21 után megint letett a MÁV Előre egy 3:0-s szériát, a második szettlabdájukat pedig be is ütötték.

A harmadik etap eleje is éppen olyan kiélezett volt, mint az első kettőé, viszont 3:3 után zsinórban három pont érkezett a hazaiaktól. Elég jól gazdálkodtak ezzel az előnnyel, 10:9-nél azért a Csaba felzárkózott mínusz egyre, utolérni viszont nem tudta az ellenfelét. Állandósult a 2-3 pontos differencia, és a végjátékra is így, 20:17-es állással fordultak rá a csapatok, ahol szintén nem igazán tudott a BRSE egy közepesen hosszú pontszerző sorozatot összerakni. Egészen addig, amíg aztán 22-nél el nem kapták a fehérváriakat, viszont innen két ponttal el tudtak mozdulni és két meccslabdára tettek szert. Az elsőt még elrontotta a MÁV Előre, a másodikat azonban beütötte, amivel 3:0-ra megnyerte az összecsapást és kiegyenlítette a párharcot.

Tehát három nagyon szoros szettben maradt alul a BRSE, mindegyikben a végjátékot bukta el, szerdán hazai pályán lehet javítani. 

 

Így látták a vezetőedzők

Lukasz Przybylak: A lehető legjobb választ adtuk a keddi meccsre. Nagyon fontos győzelmet arattunk, különösen annak fényében, hogy a csapat egészségével még mindig vannak gondok. Tapasztalt vezérek nélkül is sikerült nyerni, és ez a diadal az egész szezonos építkezés gyümölcse. Hálásak vagyunk a szurkolóinknak, akik pazar atmoszférát teremtettek itthon.

Tóth Gábor: A problémák az első szettben kezdődtek, ahol leadtunk egy nagyobb előnyt a végén, és sajnos az a tapasztalat a szezonban, hogy ha ez megtörténik, akkor ebből a gödörből mentálisan képtelenek vagyunk kimászni. A MÁV sokkal jobb csapat annál, hogy ezt megengedjük magunknak. A támadóhatékonyságunk a meccs nagy részében egyénileg és csapatszinten sem volt megfelelő, Glemboczki Zóra hozta egyedül a szükséges teljesítményt. Hasonló volt a helyzet a hazai meccsen is, azzal a különbséggel, hogy akkor a centereink sokkal hatékonyabbak voltak, mint most. Valószínűleg hosszú párharc lesz, erre számítottunk, és most nem tettünk meg mindent azért, hogy ez ne így legyen.

 

A három győzelemig tartó párharc állása: 1–1. Folytatás jövő szerdán 18:00-tól a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

 

Forrás: brse.hu

További programok »

FEL