Centerei lendületével előnyben a BRSE a bronzcsatában – galériával

2024. április 9. 21:13 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsaba 3–1-re nyert a MÁV Előre Foxconn együttese ellen, a női röplabda Extraliga 3. helyéért zajló párharc első mérkőzésén, kedd este.

SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA–MÁV ELŐRE FOXCONN 3:1 (19, -15, 20, 15)
Extraliga-rájátszás, 3. helyért, 1. mérkőzés. Békéscsaba, 700 néző. Vezette: Jámbor, Villás.
BRSE: Glemboczki 12, Stepanenko 15, Bodnár 13, Pintér 14, Aydinogullari 6, Paskova 10. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók), Strumilo 2, Kotormán. Vezetőedző: Tóth Gábor.
MÁV: Dvoracek 20, Andersson 6, Király-Tálas 7, Markovic 10, Matos 12, Orosz 8. Csere: Kovács (libero), Michalewicz 1, Tóth, Szabó 1. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.
A párharc állása: 1–0 a Békéscsaba javára.

A csabaiak az elődöntőben a Kaposvártól, a fehérváriak pedig a címvédő Vasastól szenvedtek vereséget, három mérkőzésen, így mindkét együttes számára a bronzérem megszerzése maradt meg célként. Tóth Gábor vezetőedző újra számíthatott Bodnár Dorottyára, aki rögtön a kezdőcsapatban kapott helyet. A másik oldalon ugyan Pallag Ágnes ott volt a keretben, de ezúttal pályára nem lépett.

Kiválóan nyitott a BRSE, villámgyorsan ötpontos előnyre tett szert (6:1). Bodnár kiváló játékkal tért vissza, ráadásul a blokkmunka is hatásosan működött, a szetthajrára nem is maradt fehérvári időkérés, Lukasz Przybylak hétpontos hátrányban már másodszor rendelte magához játékosait (17:10). A vendégek produkáltak egy négyes sorozatot, de volt válasza a csabaiaknak. A MÁV Előre négy szettlabdát még hárított, végül azonban Cansu Aydinogullari extra megoldása kellett a részsikerhez (25:19).

A vendégek a második felvonást már jobban indították, az ötszörös bajnok pedig beragadt a startnál, Tóth Gábor pár perc elteltével másodszor szakította meg a játékot (2:8). A Csaba elkezdte a felzárkózást, így jött is a reakció a MÁV lengyel mesterétől (12:14). Az elődöntőben a címvédő Vasasnál gyengébbnek bizonyű székesfehérvári alakulat beleerősített, kiváló mezőnymunkát mutatott be és nem adott esélyt ellenfelének és egyenlített (15:25).

 

Cansu Aydinogullari ünnepel egy hazai pont után (Fotó: Imre György)

 

A harmadik felvonás eleje inkább az első szettre hasonlított, magabiztos hazai játékkal ötpontos előny épült (10:5). A BRSE hiába próbálta leszakítani ellenfelét, a hajrá mindössze kétpontos különbségről indult (22:20). Kritikus pillanatban jött a csereként beálló Dominika Strumilo, valamint a remeklő Bodnár, majd az első szettlabdánál Josipa Markovic rontott (25:20).

A negyedik szett eleje szorosan alakult, majd ismét érkezett Bodnár, aki két kiváló nyitással törte meg az ellenfelet. Volt ugyan már hét is különbség, de a szett közepén beállt a három-négy pontos távolság, a vendégekben pedig már nem volt elég erő a fordításhoz. A házigazda lendülete megmaradt, az első meccslabdát Miroslava Paskova értékesítette (25:15).

A sikerrel a BRSE 1–0-ra vezet az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban. A két együttes vasárnap 17 órától újra összecsap egymással, akkor már Székesfehérváron.

A Swietelsky-Békéscsaba–MÁV Előre Foxconn mérkőzést szerdán 21 órától felvételről láthatják a 7.Tv-n!

 

Így látták a vezetőedzők

Tóth Gábor: Összeszedetten röplabdáztunk, helyenként egész jól. A MÁV Előre nem véletlenül van itt, jó erőt képviselő, rutinos gárda, úgyhogy ez egy nyílt párharc. Az első mérkőzés mindig fontos, sokszor volt a szezonban olyan problémánk, hogy nemcsak állásokba ragadtunk be, hanem olykor a múltba is. Úgy érzem, hogy ma este sikerült ezt a béklyót lerázni.

Lukasz Przybylak: A Békéscsaba rendkívül agresszívan nyitott és nagy nyomás alá helyezett bennünket, amitől eléggé szenvedtünk. Ez volt a kulcs és a legnagyobb különbség, a jövőben figyelnünk kell arra, hogy ezek ne okozzanak akkora gondot.

 

Galéria

 

További programok »

FEL