A hullám tetején zárta a szezont és bronzérmes a BRSE - galériával

2024. április 25. 22:10 | Kovács Dávid

A Seietelsky-Békéscsaba 3–1-re nyert a MÁV Előre Foxconn ellen csütörtök este, ezzel megszerezte a bronzérmet a női röplabda Extraliga idei szezonjában.

SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA–MÁV ELŐRE FOXCONN 3:1 (20, -25, 20, 17)
Extraliga, 3. helyért, 5. mérkőzés, Békéscsaba, 980 néző. Vezette: Szabó, Halász.
BRSE: Glemboczki 20, Stepanenko 12, Bodnár 10, Pintér 5, Aydinogullari 1, Paskova 11. Csere: Kertész (libero), Kotormán, Becic, Kump. Vezetőedző: Tóth Gábor.
MÁV: Dvoracek 20, Andersson 7, Király-Tálas 5, Markovic 17, Matos 3, Orosz. Csere: Kovács, Tóth (liberók), Pallag 6, Vacsi 6, Ventura, Michalewicz. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.
A párharc végeredménye: 3–1 a Békéscsaba javára.

A csabaiak szombaton öt szettben nyertek idegenben, ezzel visszaszerezték a pályaelőnyt a bronzéremért zajló párharcban. Tóth Gábor több fiatalt, Mikus Ninát, Gajdács Linát és Budai Viktóriát is a keretbe nevezett, Dominika Strumilo viszont nem állt rendelkezésre, liberóként pedig ismét Kertész Petra kezdett.

Kiegyenlített csatával indult a meccs, többnyire a MÁV Előre vezetett. 10:13 után azonban lendületbe jött a Csaba, Lukasz Przybylak kétszer is időt kért. Már öt pont is volt a hazai előny, egyszer ugyan még felzárkózott a fehérvári alakulat, de közelebb nem jött, Glemboczki Zóra a második szettlabdát értékesítette (25:20).

Hasonlóan indul a második etap is, mint az első, egyik csapat sem lépett meg a másiktól. 12:12-nél ugyan egy vitatható játékvezetői ítélet után még egyszer meg kellett szerezni a tizenharmadik pontot, pár pillanat múlva már a vendégek kértek időt. Hiába lógott meg néggyel a házigazda, a MÁV Előre gyorsan egalizált és érezhető volt, hogy kiélezett szetthajrá következik (17:17). Fordulatos csata indult, Glemboczki ugyan fontos pontokat szerzett, de a házigazda két szettlabdát is kihasználatlanul hagyott, majd Király-Tálas Zsuzsanna egy véleményes ásszal lezárta a játékrészt (25:27).

 

Miroslava Paskova látványos mozdulattal tette át a labdát (Fotó: Imre György)

Tóth Gábor csapata be is ragadt a rajtnál, 0:4-ről kellett elkezdeni a felzárkózni. Ez egy időkérés segítségével sikerült is Pintér Andrea nyitásai mögött, majd a BRSE a vezetést is átvette. A hazaiak mindent megtettek a győzelemért, óriási mezőnymunkát mutattak be, Miroslava Paskova és Kertész Petra mentései is élményszámba mentek. Ugyan 15:17-nél a MÁV újra élre állt, gyorsan jött az egyenlítés, majd 20:20 után már nem volt kérdés, hogy ki kerül előnybe. Paskova indította meg a szekeret, majd Glemboczki Zóra egy ásszal pontot tett a szett végére (25:20).

A fehérváriak nyitották pontosabban a negyedik játszmát, de az ötszörös bajnok gyorsan eltüntette hátrányt, majd Bodnár Dorottya vezetésével villámsebességgel négyre hízott a különbség (9:5). Lukasz Przybylak magához hívta játékosait, de ez sem segített, ráadásul 12:7-nél egy kétes ítélet most a csabaiakat segítette. Ugyan egyszer még kettőre csökkent a differencia, azonban ezt követően a hazaiak tudtak megújulni, innen pedig már eldőlt a mérkőzés és ezzel a párharc sorsa. A jó csabai nyitások megalapozták a szetthajrát, a harmadik meccslabda után pedig már ünnepelhetett a hazai szurkolótábor (25:17).

 

Csabai öröm az utolsó labdamenet után (Fotó: Imre György)

 

A Swietelsky-Békéscsaba nagyot küzdött és a 20 pontig jutó Glemboczki Zóra vezérletével 3–1-re nyert, ezzel megnyerte a párharcot. Tóth Gábor csapata egy hullámzó szezon végén a Vasas és a Kaposvár mögött bronzéremmel zárt.

 

Így látták a vezetőedzők

Tóth Gábor: Voltak pillanatok, amik benne vannak a játékban, de levetkőztük a kezdeti idegességet és utána magabiztosan játszottunk. Nagyon örülök ennek a bronzéremnek, és ahogy már mondtam korábban, szerintem ez valami újnak a kezdete. Úgy gondolom, hogy mi voltunk a jobb csapat, és van még egy nagyon fontos dolog, a tradíció. A MÁV Előre egy jó csapat és fejlődik a klub, de szerencsére itt Békéscsabán van egy olyan komoly tradíció, ami mindig segít. Szeretném megköszönni a szurkolóknak az egész éves támogatást, akik a hullámvölgyek alatt is kitartottak mellettünk, ezért nagyon hálásak vagyunk!

Lukasz Przybylak: Tudjuk, hogy ez a legjobb eredmény a női Extraligában a klub történetében, mégis keserű szájízzel távozunk. A lányok egész szezonban keményen dolgoztak, és megérdemelték volna a bronzérmet. Ezen a mérkőzésen is az utolsó pillanatig küzdöttek. Hálás vagyok a játékosaimnak azért, hogy végig hittek abban, amit csinálunk. Most egyáltalán nem vagyunk boldogok, talán néhány nap múlva, amikor kicsit megemésztjük ezt a vereséget, másként fogunk érezni.

 

Galéria

 

További programok »

FEL