Röplabda: Magabiztosan jutott elődöntőbe a BRSE – galériával

2023. március 29. 20:14 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsaba 3-0-ra nyert a MÁV Előre ellen a női röplabda Extraliga negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén és bejutott az elődöntőbe, ahol a Szent Benedek Röplabda Akadémia együttesével mérkőzhet meg.

SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA–MÁV ELŐRE SC-ST. SOLAR 3:0 (18, 17, 14)
Extraliga-negyeddöntő, 3. mérkőzés. Békéscsaba, 900 néző. Vezette: Halász, Barabás.
BRSE: Drpa 4, Vasileva 15, Glemboczki 9, Bodnár 8, Pintér 5, Bagyinka 2. Csere: Kertész (libero), Karhu, Aktas 13, Oliinyk 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.
MÁV ELŐRE: Gilfillan 3, Kiss, Narancic 3, Tóth 10, Szabó 5, Ertz 13. Csere: Kovács (libero), Szilágyi. Vezetőedző: Nagy Fanni.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–0 a Békéscsaba javára.

A csabai kezdőcsapatba visszatért Pintér Andrea, aki Lia Mosher helyét foglalta el, Molcsányi Rita pedig ezúttal is pihent, Kertész Petra játszott liberóként. A MÁV Előréből a legeredményesebb játékos, a télen igazolt amerikai Maia Dvoracek hiányzott, így pedig csökkentek a vendégek amúgy sem magas esélyei a párharc meghosszabbítására.

A meccset ennek ellenére fehérváriak kezdték jobban, két ászt is ütöttek és 4-0-ra elhúztak. A házigazda ugyan 8-7-nél fordított, de a MÁV Előre tartotta a lépést szett közepéig (14-14). A cseresarokból érkező Salla Karhu nyitássorozata nagyot lendített a csapaton, így nem is volt kérdés, hogy a BRSE megnyeri a szettet. Bagyinka Fanni értékesítette az első szettlabdát (25-18).

A térfélcserét követő percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok, de 7-7 után egy 4-1-es roham következett, Nagy Fanni pedig időt is kért. A kisebb sérülés után Marta Drpa helyére beszálló Ceyda Aktas és Ralitsa Vasileva szállította a pontokat. Folyamatosan nőtt a különbség, a vendégek ugyan hárítottak három szettlabdát, de Bodnár Dorottya végül lezárta a játékrészt (25-17)

A harmadik etapot indította a legjobban az ötszörös bajnok, Aktas két ásszal is jelentkezett. A negyeddöntőben tisztességgel helytálló fehérváriak ugyan egyszer még felzárkóztak egy pontra, de ebben a szettben már nem tudták megnehezíteni a hazaiak dolgát. Bodnár tíz mérkőzéslabdához juttatta csapatá, Ceyda Aktas pedig gyakorlatilag egy óra játék után pontot is tett a csata és így a párharc végére.

Tóth Gábor csapata 3-0 arányban diadalmaskodott és ugyanilyen arányban nyerte a negyeddöntőt. A csabaiak április 8-án, szombaton lépnek pályára az elődöntő első mérkőzésén.

A Swietelsky-Békéscsaba–MÁV Előre összecsapást csütörtökön 21 órától felvételről láthatják a 7.Tv-n és a behir.hu/tv oldalon (ismétlés pénteken 15 órától és vasárnap 10.50-től), de a találkozó a behir.hu Youtube-csatornáján is visszanézhető lesz!

 

Így látták a vezetőedzők

 

Tóth Gábor: Az eredménynek nagyon örülünk, hiszen három nyert mérkőzéssel bejutottunk a magyar bajnokság elődöntőjébe. Sajnálom, hogy ellenfelünk legjobb játékosa megsérült, ez felborította az előzetes terveket mindkét oldalon. Tudtam egy kicsit rotálni, ami fontos volt, és azt gondolom, Kertész Petra meghálálta a bizalmat. Lia Moshernek is nagyon örültem a párharc során nyújtott teljesítménye miatt, és Viktoriia Oliinyk is játszhatott egy egész szettet, ami szintén fontos. Kipróbáltunk egy új felállást is Marta Drpa nélkül, ami a „B” terv, vagy inkább legrosszabb verzió, de élesben ezt is kell tudni alkalmazni. Hasznos volt ez a találkozó, ellenfelünknek pedig sok sikert kívánunk a továbbiakban!

Nagy Fanni: Ilyen felállásban idén még nem játszottunk, de a játékosoknak mindent meg kell oldaniuk. Annyit mondtam nekik, hogy tudom, hogy ez nehéz szituáció, de próbálják meg kihozni a maximumot. Most pedig megdicsértem őket, mert ezt is tették. Sérülések, betegségek, azért igyekszünk a következő körre összeszedni mindenkit. Nem vallottunk szégyent, tudtuk, hogy erősebb csapat fizikailag a Békéscsaba, és sok sikert kívánunk nekik!

 

Galéria

További programok »

FEL