Röplabda: Magabiztos csabai siker után jöhetett a labdaeső - galéria

2023. február 26. 20:24 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsaba 3-0-ra nyert a MÁV Előre ellen a női röplabda Extraliga alapszakaszának utolsó előtti mérkőzésén, vasárnap este.

SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA–MÁV ELŐRE SC-ST. SOLAR 3:0 (18, 21, 15)
Extraliga, 13. forduló, Békéscsaba, 850 néző. Vezette: Sík, Varjasi.
BRSE: Drpa 16, Vasileva 17, Pintér 7, Aktas 5, Mosher 6, Bagyinka 4. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók), Szatmári, Tuska, Sinka 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.
MÁV ELŐRE: Gilfillan 1, Dvoracek 20, Tóth 5, Csabai 4, Dolotova 3, Ertz 2. Csere: Kovács (libero), Szabó 3, Kiss 3. Vezetőedző: Nagy Fanni.

A Swietelsky-Békéscsaba utolsó hazai alapszakasz-meccsén a MÁV Előre együttesét fogadta, szinte tét nélkül, hiszen a Vasas balatonfüredi sikerével bebiztosította első helyét az alapszakasz végén. Tóth Gábor több játékosával sem számolhatott, Glemboczki Zóra, Bodnár Dorottya és Salla Karhu is betegség miatt hiányzott, helyettük Tuska Brigitta, Szatmári Lilla és Sinka Dalma került be a keretbe.

A találkozó elején a vendég fehérváriak kezdtek jobban, de 4:7-nél jött Ralitsa Vasileva három pontja, majd Pintér Andrea ásza és máris fordult a kocka (8:7). Marta Drpa is beszállt a pontgyártásba, jó sorozatot produkált a házigazda és hatpontos fórral kezdte a szetthajrát (20:14). A MÁV Előre ugyan zárkózott, de nem forgott veszélyben a csabai szettsiker, Bagyinka Fanni ásza után Lia Mosher zárta le a szettet (25:18).

A második játszma elején is a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, 4:3-nál azonban a vendégek kanadai centere, Haley Gilfillan súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett. Ez talán meg is zavarta a fehérváriakat, Vasileva és Drpa vezetésével tízre nőtt a különbség (16:6). Ceyda Aktasnak egy kisebb sérülés miatt pár labdamenetre le kellett jönnie a pályáról, így Tuska Brigitta is játéklehetőséget kapott. Ugyan zárkózott a tabella 8. helyezettje, de végül Marta Drpa a negyedik szettlabdát értékesítette (25:21).

A harmadik etap Ralitsa Vasileva ásszal indított, majd a folytatásban is jó nyitásokkal jelentkezett az ötszörös bajnokcsapat. Folyamatosan nőtt a differencia, a vendégeknek csak egy-egy felvillanás jutott (21:11). A hajrában Sinka Dalma is pályára léphetett, aki le is zárta a mérkőzést (25:21).

 

(Fotó: Imre György)

(Fotó: Imre György)

 

A Swietelsky-Békéscsaba hibátlan mérleggel zárta az alapszakasz hazai meccseit, jövő héten a kaposvári túra előtt pedig jön a Mladost Zagreb elleni MEVZA-elődöntő első összecsapása. A meccs labdaesővel zárult, hiszen a csabai klub ezúttal is megtartotta a „Hozz egy labdát egy mosolyért” elnevezésű akcióját, amelyhez a szurkolók mellett a fehérvári egyesület is csatlakozott.

A Swietelsky-Békéscsaba-MÁV Előre mérkőzést hétfőn 21 órától láthatják felvételről a 7.Tv-n, ismétlés szerdán 15 órától!

 

Így látták a vezetőedzők

 

Tóth Gábor: Akkor fogunk tudni szintet lépni, hogy ha minden meccsen egyformán tudunk koncentrálni. Úgy éreztem, hogy ez most kicsit nehezebben ment annál, mint ahogy terveztük, de a lényeg, hogy megvan a három pont. Innentől a készülünk a Mladost ellen.

Nagy Fanni: Alapvetően pozitívan értékelem a találkozót a 3:0 ellenére, nagyon sok olyan taktikai dolgot betartottunk, amire készültünk. Nem egy súlycsoport a két csapat, nem is ugyanazokért a célokért küzdünk, de úgy gondolom, hogy ha minimálisan is, de szettek közben meg tudtuk nehezíteni a dolgukat.

 

Galéria

 

További programok »

FEL