Javított a Csaba! Molcsányiék nem adtak esélyt a MÁV Előrének – galériával

2023. december 6. 20:38 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsaba hazai pályán 3–0-ra nyert a MÁV Előre Foxconn ellen a női röplabda Extraliga 4. fordulójából bepótolt mérkőzésen, szerdán.

SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA – MÁV ELŐRE FOXCONN 3:0 (21, 21, 15)
Extraliga-alapszakasz, 4.forduló. Békéscsaba, 700 néző. Vezette: Halász T., Halász E.
BRSE: Kump 1, Strumilo 15, Stepanenko 19, Pintér 9, Aydinogullari 5, Stanchulova 5. Csere: Molcsányi (libero), Bodnár 4, Kertész. Vezetőedző: Tóth Gábor.
MÁV: Dvoracek 14, Andersson 3, Vacsi 3, Markovic 1, Pallag 11, Michalewicz 1. Csere: Tóth, Kovács (liberók), Matos Duran 12, Király-Tálas 3, Vezsenyi, Tarr, Szabó 1. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.

A Békéscsaba és MÁV Előre az Extraliga-alapszakasz 4. fordulójából elhalasztott mérkőzésen találkozott egymással a városi sportcsarnokban. Molcsányi Ritáék a hétvégén közel két és félórás mérkőzésen szenvedtek vereséget a Vasastól és visszacsúsztak a 3. helyre, miközben a fehérváriak három játszmában verték a Nyíregyházát és felléptek a második pozícióba. A csabaiak keretében már ott volt a pár napja igazolt horvát ütő, Luna Becic, pályára ugyan nem lépett, de erre nem is volt szükség!

A hazaiak kezdték jobban az összecsapást, centerből Kump Alíz és Pintér Andrea is eredményes volt, így folyamatosan nőtt a különbség. A vendégek lengyel mestere 11–5-nél már a második időkérését is kihasználta. Margarita Stepanenko is bekapcsolódott a pontgyártásba és beállt az öt-hatpontos különbség. A hajrában ugyan két pontra feljött a fehérvári csapat, de Stepanenko lehűtötte a kedélyeket, majd Matos hibája után a hazai gárda szerzett vezetést (25–21).

A térfélcsere után is a BRSE kapta el jobban a rajtot, pár percig még tartotta a lépést a rivális. Cansu Aydinogullari azonban élvezte a játékot, jó labdákat osztogatott, de emellett maga is befejezte az akciókat, ha úgy hozta a helyzet. A vendégek cserékkel is próbálkoztak, a gyermekvállalás után pályára visszatérő Király-Tálas Zsuzsanna pontos nyitásokkal jelentkezett. A szetthajrában sem tudott közelebb lépni a MÁV, ekkor Iveta Stanchulova is hozzátette a magátét, végül a csabai nevelésű Pallag Ágnes rontott ütése után már 2–0 volt az állás (25–21).

 

Pallag Ágnes (16-os mezben) vereséggel tért vissza Békéscsabára (Fotó: Imre György)

Pallag Ágnes (16-os mezben) vereséggel tért vissza Békéscsabára (Fotó: Imre György)

 

A harmadik szett elején felváltva szerezték a pontokat a csapatok, de ismét a hazaiak tudtak ritmust váltani, így jött is a menetrendszerű időkérés, azonban Lukasz Przybylak csak időlegesen oldotta meg a problémákat. Az ötszörös bajnok nagy kedvvel játszott, a fehérváriak pedig a játékrész vége felé már kissé hitehagyottan röplabdáztak. Az egész találkozón kiválóan működő blokkmunka az utolsó labdamenetben is visszaköszönt, Bodnár Dorottya zárta le a meccset (25–15). A MÁV Előre második bajnoki vereségével ismét a 3. helyen áll a tabellán

– A mai napon a Békéscsaba sokkal agresszívebben röplabdázott, mi pedig nem tudtuk hozni a fő karakterünket, azaz a gyors átmeneteket és a hatékony támadást. A blokkvédekezésünk sem működött úgy, ahogy szokott, szóval összességében megérdemelten nyert a Békéscsaba, gratulálunk nekik és el kell ezt fogadnunk, valamint sokkal jobban kell játszanunk a következő találkozásunkkor – értékelt Lukasz Przybylak, a vendégek mestere.

 

Molcsányi Ritáék ötödik sikerüknek örülhettek (Fotó: Imre György)

Molcsányi Ritáék ötödik sikerüknek örülhettek (Fotó: Imre György)

 

A Békéscsaba az alapszakasz felénél öt sikerrel és két vereséggel a második pozíciót foglalja el.

– Nagy csatából jöttünk, nem volt sok időnk felkészülni, de örülök, hogy a csapat jól reagált és megmutatta a karakterét. Vasárnap ismét fontos csata vár ránk, ezúttal a Magyar Kupában, ahol célunk, hogy előnyt harcoljunk ki a visszavágóra – fogalmazott Tóth Gábor, a hazaiak vezetőedzője.

A mérkőzést csütörtökön 21 órától felvételről is láthatják a 7.Tv-n!

 

NŐI RÖPLABDA EXTRALIGA

4. forduló:
November 3. (péntek)
Kaposvári NRC – FATUM-Nyíregyháza 3–2
Vasas Óbuda – Szent Benedek 3–0
November 4. (szombat)
UTE – DVTK Ongropack 3–0
December 6. (szerda)
Swietelsky-Békéscsaba – MÁV Előre Foxconn 3–0

A tabella állása hét forduló után:
1. Vasas 20 p (7 győzelem/0 vereség) 2. Békéscsaba 16 (5/2) 3. MÁV Előre 13 (5/2) 4. Kaposvár 12 (4/3) 5. Nyíregyháza 11 (3/4) 6. UTE 8 (3/4) 7. Szent Benedek 4 (1/6) 8. DVTK 0 (0/7)

 

Galéria

 

 

További programok »

Sport

A Magyar Parasport Napját ünnepelték az Esélyben

A Magyar Parasport Napja alkalmából érzékenyítő programot szerveztek az Esély Pedagógiai Központ Vandháti úti intézményében. A csütörtök délelőtti rendezvényt a Fogyatékkal Élők Békés Megyei Sportszövetsége és a Vandháti Diáksport Egyesület szervezte a békéscsabai önkormányzat kezdeményezésére.
15:53
FEL