Labdazáporral és győzelemmel karácsonyozna a BRSE

2023. december 21. 18:14 | Kovács Dávid

A Kaposvári NRC ellen vívja idei utolsó hazai mérkőzését a Swietelsky-Békéscsaba. Tóth Gábor csapata egy sikerrel megerősítheti 2. helyét az Extraliga tabelláján.

Kump Alízék második mérkőzésüket játsszák majd a héten, hiszen kedden még a Dinamo Zagreb ellen szerepeltek és sikerükkel biztosították helyüket a MEVZA-kupa legjobb négy csapata között.

– Nagyon fontos volt a Dinamo elleni győzelem, hiszen ezzel bebiztosítottuk a helyünket az elődöntőben. Jót tett a lelkünknek ez a siker, egy kis megnyugvást jelenthet a csapatnak, az utolsó mérkőzésen már nem kell győzelmi kényszerben játszani. A győzelem után pedig pénteken jobb hangulatban tudjuk folytatni a bajnokságot – fogalmazott a csapat centere a keddi mérkőzést követően.

Az Extraligában szinte nincs megállás: ezen a hétvégén, majd jövő héten is rendeznek fordulót. A karácsonyi rövid pihenő előtt a Kaposvár lesz a BRSE ellenfele. A két együttes októberi összecsapást Molcsányi Riták magabiztosan, három szettben nyerték.

– Jó mérkőzést várok pénteken, a Kaposvár egy nagyon komplett, jó erőkből álló együttes. Kiforrott elképzelésük van arról, hogy milyen játékot szeretnének játszani és egy ilyen csapat ellen mindig jó készülni – emelte ki Tóth Gábor, a csabaiak vezetőedzője.

 

Idén is labdazáporral zárja az évet a BRSE (Fotó: Imre György)

Idén is labdazáporral zárja az évet a BRSE (Fotó: Imre György)

 

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület idén is folytatja a Hozz egy labdát, egy mosolyért elnevezésű jótékonysági programját A klub a pénteki mérkőzésen arra kéri szimpatizánsait, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez. Az egyesület a Magyar Vöröskereszt segítségével a rászoruló gyerekek karácsonyát szeretné szebbé varázsolni. A labdával érkező szurkolók ingyenesen tekinthetik meg a találkozót.

– Mindenki várja már azt a momentumot, amikor egy egyezményes jelre, a mérkőzés végén mindenki egyszerre a küzdőtérre dobja azt a több száz labdát. Gyakorlatilag egy labdaeső megy a küzdőtérre, ezeket összegyűjtjük, a vöröskereszt pedig Békés megyei rászorulók gyerekeknek juttatja majd el a labdákat – fogalmazott Baran Ádám klubelnök.

Az összecsapás pénteken 18 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban.

 

NŐI RÖPLABDA EXTRALIGA

9. forduló:
December 22. (péntek)
18.00 Swietelsky-Békéscsaba – Kaposvári NRC
19.00 UTE – Vasas Óbuda
December 23. (szombat)
18.00 MÁV Előre Foxconn – Szent Benedek
19.00 DVTK Ongropack – FATUM-Nyíregyháza

A tabella állása:
1. Vasas 23 p (8 győzelem/0 vereség) 2. Békéscsaba 19 (6/2) 3. MÁV Előre 16 (6/2) 4. Kaposvár 12 (4/4) 5. Nyíregyháza 11 (3/5) 6. UTE 8 (3/5) 7. Szent Benedek 7 (2/6) 8. DVTK 0 (0/8)

 

További programok »

Sport

FEL