Nyerni bármilyen játékkal – egyenlítene a BRSE a bajnoki elődöntőben

2024. március 20. 12:00 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsaba a győzelem reményében fogadja a Kaposvári NRC együttesét a női röplabda Extraliga elődöntőjének második mérkőzésén, szerda este. Tóth Gábor csapata egy sikerrel egyenlíthet a párharcban, azonban vereség esetén nehéz helyzetbe kerülne.

A két együttes vasárnap kezdte az elődöntőt, a KNRC négy szettben nyert hazai pályán és előnybe került a párharcban. A csapatok az előző két szezonban is ebben a szakaszban találkoztak, mindkétszer a BRSE jutott be a fináléba, az ötszörös bajnok célja az, hogy folytatódjon ez a sorozat.

– A kupadöntőben küzdöttünk és jól röplabdáztunk egy jó csapat ellen, majd pihenővel együtt normális hozzáállással és viselkedéssel készültünk a Kaposvárra, szóval semmi előjele nem volt annak, ami történt. De nem is szokott lenni. Ez az egyik dolog, a másik pedig az én nagy problémám, hogy még csak azt sem láttuk, amit az UTE ellen, ahol a hazaiak rendre nekünk estek és agresszívak voltak. Látványosan akarták a győzelmet és a továbbjutást, mozgósítottak mindent, és én ezt vasárnap nem éreztem sem a Kaposvár, sem a mi oldalunkról. Olyan volt, mint egy szeptemberi félkészülési mérkőzés, abból semmit sem lehetett érezni, amit a lányok mondtak előtte, hogy nekik ez a döntő a döntő előtt és ezt meg akarják nyerni. De a Kaposvár sem rázta a rácsot, nem akarta meginni a vérünket, mert akkor még el tudtam volna fogadni a 3:1-et. Hiányoltam a tüzet, mert ez el tud mozdítani olyankor is, amikor rosszul játszunk, és hiába forgattam a csapatot, ezt senki sem tudta behozni a pályára – értékelte a vasárnapi első felvonást Tóth Gábor vezetőedző a klub hivatalos oldalán.

Hozzátette, a szezon végére már meg kellene tanulni, hogy ha az ember csapatban dolgozik, akkor annak a csapatnak valahogy funkcionálni kell. Szerinte egyénileg fel tudjuk venni a versenyt mással, a kulcs, hogy mikor lesz együttműködés. Úgy véli, ebben csak a játékosok tudnak előre lépni, nincs varázsital, amit megisznak és egy csapattá válnak, pedig lett volna alkalom ezt kialakítani.

– Egy társaság akkor válik igazán jó csapattá és egységgé, amikor rossz játékkal is nyerni tud. Mi vagy jól játszunk és nyerünk, vagy nem játszunk jól és nem nyerünk. Szerdán viszont bármi történik, muszáj lesz győzni, hogy versenyben maradjunk – fogalmazott a csabaiak mestere, aki azt is elmondta, hogy röplabdás szempontból az a legfájóbb, hogy a meccset visszanézve úgy néz ki a produkció, mintha nem is lenne mögötte munka vagy edzés, pedig rengeteget tettek bele. A banális védekezésbeli hibákat és a visszaeső feladásokat kiemelte, amikért különösen kár, mert egyébként a szezon egyik legjobb nyitásfogadó számait hozták a játékosok.

A Kaposvár ebben a szezonban már megmutatta, hogy tud nyerni Békéscsabán, a két csapat decemberi alapszakasz-mérkőzésén három játszmában győzött a városi sportcsarnokban.

– Jól játszottunk, büszke vagyok a mutatott játékra. Nem volt ugyan tökéletes, de mindig volt egy játékosunk, aki a különbséget tudta jelenteni. Most van három napunk levonni a következtetést és felkészülni a Békéscsabából, hiszen idegenben az egy teljesen más meccs lesz. Fontos, hogy bizonyítottuk már, hogy ott is tudunk nyerni, így egy nagyon szoros mérkőzésre számítok – emelte ki Vincent Lacombe, a KNRC szakvezetője az első találkozót követően.

A szerdán 18 órakor kezdődő mérkőzés két játékvezetője Jámbor Tamás és Villás Tibor lesz. A találkozó a Magyar Röplabda Szövetséggel együttműködésben élőben közvetítjük a hunvolley.tv oldalon és a legnépszerűbb videómegosztó oldalon, a behir.hu csatornáján.

 

 

NŐI RÖPLABDA EXTRALIGA
RÁJÁTSZÁS, ELŐDÖNTŐ, MÁSODIK MÉRKŐZÉSEK

Március 20. (szerda)
18.00 Swietelsky-Békéscsaba – Kaposvári NRC
A párharc állása: 1–0 a Kaposvár javára.

Március 21. (csütörtök)
19.00 MÁV Előre – Vasas Óbuda
A párharc állása: 1–0 a Vasas javára.

 

További programok »

FEL